Sjakie en de streamingdienst

Netflix heeft een gouden ticket te pakken. De populaire streamingdienst brengt enkele klassieke verhalen van Roald Dahl tot leven in een gloednieuwe animatieserie. 

Wie is er niet groot geworden met de verhalen van Roald Dahl? En dankzij Netflix kan een hele nieuwe generatie opgroeien met Matilda, Sjakie en de GVR. De streamingdienst heeft een deal gesloten met de erfgenamen van de Britse schrijver om een groot deel van zijn verhalen te verfilmen. Felicity Dahl, de weduwe van de schrijver, vertelt over de samenwerking met Netflix: "Het is onze missie, die expres heel groots is, om kinderen van over de hele wereld bekend te maken met de magische en positieve boodschap van Roald Dahls verhalen."

More content below the advertising

Dit doet Netflix met een animatieserie over enkele bekende, maar ook minder bekende verhalen van Dahl. Denk daarbij aan de avonturen van Sjakie in de chocoladefabriek van Willy Wonka en het vervolg waarin Charlie op reis gaat in de grote glazen lift. Matilda, die we iedere kerst weer bij RTL 4 zien, mag natuurlijk niet ontbreken. En ook de Grote Vriendelijke Reus is van de partij. Net zoals The Twits, beter bekend als De Griezels en ook het autobiografische boek Boy wordt verfilmd. 

In 2019 wordt er een begin gemaakt aan de animatieserie, maar het is nog niet bekend wanneer de afleveringen op Netflix te zien zijn.

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.