Sjakie en de streamingdienst

Netflix heeft een gouden ticket te pakken. De populaire streamingdienst brengt enkele klassieke verhalen van Roald Dahl tot leven in een gloednieuwe animatieserie. 

Wie is er niet groot geworden met de verhalen van Roald Dahl? En dankzij Netflix kan een hele nieuwe generatie opgroeien met Matilda, Sjakie en de GVR. De streamingdienst heeft een deal gesloten met de erfgenamen van de Britse schrijver om een groot deel van zijn verhalen te verfilmen. Felicity Dahl, de weduwe van de schrijver, vertelt over de samenwerking met Netflix: "Het is onze missie, die expres heel groots is, om kinderen van over de hele wereld bekend te maken met de magische en positieve boodschap van Roald Dahls verhalen."

Dit doet Netflix met een animatieserie over enkele bekende, maar ook minder bekende verhalen van Dahl. Denk daarbij aan de avonturen van Sjakie in de chocoladefabriek van Willy Wonka en het vervolg waarin Charlie op reis gaat in de grote glazen lift. Matilda, die we iedere kerst weer bij RTL 4 zien, mag natuurlijk niet ontbreken. En ook de Grote Vriendelijke Reus is van de partij. Net zoals The Twits, beter bekend als De Griezels en ook het autobiografische boek Boy wordt verfilmd. 

In 2019 wordt er een begin gemaakt aan de animatieserie, maar het is nog niet bekend wanneer de afleveringen op Netflix te zien zijn.

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.