Netflix heeft een gouden ticket te pakken. De populaire streamingdienst brengt enkele klassieke verhalen van Roald Dahl tot leven in een gloednieuwe animatieserie. 

Wie is er niet groot geworden met de verhalen van Roald Dahl? En dankzij Netflix kan een hele nieuwe generatie opgroeien met Matilda, Sjakie en de GVR. De streamingdienst heeft een deal gesloten met de erfgenamen van de Britse schrijver om een groot deel van zijn verhalen te verfilmen. Felicity Dahl, de weduwe van de schrijver, vertelt over de samenwerking met Netflix: "Het is onze missie, die expres heel groots is, om kinderen van over de hele wereld bekend te maken met de magische en positieve boodschap van Roald Dahls verhalen."

Article continues after the ad

Dit doet Netflix met een animatieserie over enkele bekende, maar ook minder bekende verhalen van Dahl. Denk daarbij aan de avonturen van Sjakie in de chocoladefabriek van Willy Wonka en het vervolg waarin Charlie op reis gaat in de grote glazen lift. Matilda, die we iedere kerst weer bij RTL 4 zien, mag natuurlijk niet ontbreken. En ook de Grote Vriendelijke Reus is van de partij. Net zoals The Twits, beter bekend als De Griezels en ook het autobiografische boek Boy wordt verfilmd. 

In 2019 wordt er een begin gemaakt aan de animatieserie, maar het is nog niet bekend wanneer de afleveringen op Netflix te zien zijn.

More content below the advertising