De 33-jarige Rick Brink mag zich voortaan 'minister' van Gehandicaptenzaken noemen! Hij versloeg maandagavond in het Kurhaus tijdens een live-uitzending van KRO-NCRV op NPO 1 vijf andere kandidaten.

In de show gingen Lucille Werner (die zich al jaren inzet voor gehandicaptenzaken) en Anita Witzier samen met de kijker én een driekoppige jury op zoek naar een officieuze minister. Juryleden Leontien van Moorsel, Vincent Bijlo en voormalig minister Ronald Plasterk maakten een eerste selectie. Hierna mocht de kijker thuis stemmen. 
 

Hoera Rick! Heel veel succes als eerste Minister van Gehandicaptenzaken! Op naar een inclusieve samenleving 💪🏽

Geplaatst door KRO-NCRV op Maandag 17 juni 2019

 

Article continues after the ad

Wat doet de Minister van Gehandicaptenzaken?

Brink treedt een jaar lang betaald in dienst bij omroep KRO-NCRV. Samen met een voor hem samengesteld team mag hij Den Haag bij de les houden en moet hij zorgen voor meer initiatieven die gehandicapten in de samenleving ondersteunen. KRO-NCRV gaat het thema dit jaar ook in diverse programma's op radio en televisie integreren.


Hugo de Jonge

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge daagde de overgebleven drie kandidaten later in de uitzending uit. Hij vroeg ze wat ze nu eigenlijk willen beteken voor de gehandicapten in onze samenleving. Een van de plannen van Brink? Hij wil beter toegankelijke speeltuinen creëren voor iedereen. 
 

 

More content below the advertising