Source
Foto: Lumen/Corne van der Stelt

De lezers van Veronica Magazine hebben gesproken! De grappigste Nederlander is niemand minder dan... René van der Gijp.

In Veronica Magazine editie 36 werden de lezers gevraagd welke bekende Nederlander zij het grappigst vinden. Vanaf dat moment kon er gestemd worden op veertig mannen en vrouwen, bekend van film, tv en theater. Uit deze lange lijst werd René van der Gijp als winnaar gekozen en hij laat onder andere André van Duijn (nummer 2) en Jochem Meyer (nummer 3) achter zich. 

Veronica Inside

"Ik lach me helemaal de pleuris joh", laat hij weten op de verkiezingsuitslag. De voetbalanalist denkt dat hij de winst mede te danken heeft aan zijn Veronica Inside-collega's Wilfred Genee en Johan Derksen. "Het is een uniek programma, juist vanwege de combinatie tussen ons drieën. Als Johan en Wilfred bij een ander programma zitten, vind ik er geen klap aan."

Ongepast

Het voetbalprogramma geeft de mannen ook de vrijheid om zichzelf te zijn. "Johan kan in VI de meest afschuwelijke dingen zeggen, maar die zijn spontaan. Ergens anders roept hij afschuwelijke dingen waarvan ik wéét dat hij ze vooraf bedacht heeft. Op die geoefende manier zijn we allemaal niet grappig. We vinden het vaak leuk als het plat is. Dat het nét niet kan, een beetje ongepast. In tegenstelling tot de Claudia de Breijs en Marc-Marie Huijbregtsen van deze wereld, voor wie humor is verheven tot een hogere kunst."

Article continues after the ad

 

Uit de bocht

Niet iedereen kan de grappen van de mannen waarderen en daar is van der Gijp zich ook van bewust. "We zijn zo vaak op tv, dan kán het gebeuren dat er soms een grap volledig uit de bocht vliegt. Dan roep ik iets over homo’s dat ik beter niet had kunnen doen. Maar zoiets er per ongeluk uitgooien, is inherent aan het programma dat we maken."

Niet te groot

Volgens Gijp moet het echter allemaal niet te groot gemaakt worden. "Soms denk ik echt dat ze het groter maken dan het is. Als ik een grap maak over homo’s, gaat Peter van der Vorst me gelijk een heel verhaal appen over wat hij als twaalfjarige allemaal heeft meegemaakt. Ja, vervelend, maar dat is mijn grap niet hè."

Het grappigste nummer

Het complete interview met René van der Grijp is te lezen in Veronica Magazine nummer 45. Deze editie is het grappigste nummer van het jaar en staat vol met lollige verhalen én een heuse moppentrommel. Het tijdschrift ligt vanaf morgen in de winkel.

More content below the advertising