We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar het vijfde seizoen van Luther staat te trappelen in de tv-coulissen!

We willen maar één ding voor Kerstmis en dat is dat het nieuwjaarsdag is! Want dán verschijnt namelijk de man van je dromen weer op tv. Op 1 januari is seizoen 5 van Luther op BCC One én op het Nederlands ondertitelde BBC First te zien. En, ga even zitten, vanaf 1 januari is er elke avond een nieuwe aflevering op tv tot de seizoensfinale op vrijdag 4 januari wordt uitgezonden. 

Ook het vijfde seizoen van Luther is net zo heerlijk grimmig, duister en onprettig als de voorgangers. Maar toch meldt de BBC dat dit seizoen ook wat 'nieuwe elementen' met zich meebrengt én dat Luther zijn verleden onder ogen moet komen. Ruth Wilson (als Alice) maakt wederom haar opwachting en ook Hermoine Norris (uit Cold Feet) is van de partij. Hopelijk is dat genoeg om de mysterieuze moordenaar van het vijfde seizoen te overmeesteren.

We kunnen alvast één spoiler weggeven: seizoen 5 is niet het einde van Luther...

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.