Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat Gladiator in de bioscopen verscheen. Maar er is inmiddels een vervolg op deze kaskraker in de maak!

In 2000 leverde regisseur Ridley Scott (Alien, Blade Runner) een van zijn beste films af met Gladiator. In dit meeslepende historische drama speelde Russell Crowe een Romeinse generaal die door toedoen van een wraakzuchtige keizer als gladiator in de arena belandt. De film won niet minder dan vijf Oscars, waaronder voor beste film, beste hoofdrolspeler en beste speciale effecten. Bijna 20 jaar later werkt Hollywood aan een vervolg!

Article continues after the ad

 

Eind vorig jaar werd Gladiator 2 aangekondigd, maar sindsdien bleef het akelig stil rondom deze film. Producers Walter F. Parkes en Laurie MacDonald verzekeren ons er echter van dat dit vervolg nog steeds in de maak is. In een interview met Heyuguys onthulden ze enkele details over Gladiator 2. Zo zou dit vervolg twintig jaar na de gebeurtenissen in het eerste deel plaatsvinden.

Russell Crowe zullen we naar verluidt niet terugzien, maar dat is gezien het slot van het origineel geen verrassing. Regisseur Scott keert wel terug. “We werken samen met Ridley, zonder hem zouden we ons er niet aan wagen”, aldus de producenten.

More content below the advertising