Source
ANP Foto

Gisteren speelde het Nederlands Elftal tegen Amerika in de strijd om de wereldtitel. En hoewel de finale werd verloren, kunnen de Oranjeleeuwinnen een mooi record op hun naam schrijven!

Na een reeks klinkende overwinningen, kwam gisteren in Lyon een einde aan de zegetocht van het Nederlands elftal. De Oranjeleeuwinnen streden dapper, maar konden uiteindelijk niet scoren tegen de regerend wereldkampioen. De finale, die uiteindelijk werd verloren met 2-0, werd door niet minder dan 5.481.000 mensen bekeken. Niet eerder in de geschiedenis keken zoveel mensen live een wedstrijd van het Nederlandse vrouwenelftal. Op Twitter bedankten de Oranjeleeuwinnen hun fans dan ook voor hun steun dit afgelopen toernooi.

Article continues after the ad

 

Het record stond al op naam van de ploeg van Sarina Wiegman. De halve finale van de Oranjeleeuwinnen tegen Zweden werd bekeken door ruim 5 miljoen Nederlanders en was tot nog toe de best bekeken wedstrijd ooit. Ook andere programma’s profiteerden van de populariteit van het Nederlands Elftal. Zo werd de huldiging bekeken door 4.982.000 Oranjefans en werd Studio France gezien door niet minder dan 2.796.000 kijkers. Hiermee stond de Top 3 van best bekeken programma’s gisteravond helemaal in het teken van de Oranjeleeuwinnen!

More content below the advertising