Onze columnist Raemon Sluiter is geen liefhebber van medische programma's, maar deed toch een poging om naar Dr. Pimple Popper te kijken.

Ik heb niks met medische programma’s. Het is absoluut wonderbaarlijk wat artsen allemaal kunnen tegenwoordig, mega-interessant om te weten hoe bepaalde medische ingrepen gedaan worden. Ik hoef het alleen niet te zien. Een borstkas die open wordt geritst en getrokken om een noodingreep te doen? Waanzinnig, ik sla alleen even over.

Iemand die er na een neuscorrectie uitziet alsof er twaalf rondes met Rico Verhoeven is gestoeid? Knap dat ze het kunnen, maar ik skip ’m. Een beetje bloed en blauwe plekken prima, maar wanneer iemand eruitziet alsof-ie al drie seizoenen in The Walking Dead rondwandelt, houdt het voor mij een beetje op.

Maar als tv-columnnist kan ik natuurlijk niet weglopen voor mijn baan. Moet ik alles in het tv-spectrum bestrijken, en zal ik dus ook af en toe de medische hoek moeten induiken. Zo kwam ik terecht bij dokter Sandra Lee, bij de pukkel- en puistenuitknijpers onder jullie waarschijnlijk beter bekend als Dr. Pimple Popper.

Article continues after the ad

En in het geval dat het u niks zegt: er is helemaal niks mis met uw kennis van de Engelse taal. Deze vrouw is inderdaad gespecialiseerd in het behandelen van puisten, pukkels, cystes, ontstekingen en andere heftige huidaandoeningen. En behandelt deze vervolgens in haar programma.

Wie hier ook denkt aan beginnende psoriasis of een beetje acne, think again. Hier zal dokter Sandra zeker ook wel iets voor weten als dermatoloog. Alleen is ze op tv iets meer van het, eh, grotere werk. Kijkt u maar eens op YouTube naar de video’s van Mevrouw Pimple Popper. Doe het alleen niet wanneer u een gevoelige maag heeft of wanneer u net van een maaltijd hebt genoten.

De liters pus, viezigheid, ontstekingsvocht, bloed, smurrie en weet ik veel wat nog meer komen u tegemoet als vloeibare chocolade die uit zo’n heerlijke, warme cake komt druipen. Ook spuit het er weleens uit alsof een olifant op een fors uit de kluiten gewassen fles mayonaise is gaan staan. En op andere momenten lijkt het wel of de milkshakemachine bij de McDonalds al een kwartier op volle kracht aan het draaien is geweest. Ziet u het al voor u?

Het tweede seizoen is net afgelopen, maar treur vooral niet. U kunt op YouTube volop terecht voor de smeuïgste scenes en de complete afleveringen van Dokter Pukkel worden iedere maandag herhaald om 22.30 uur op TLC. Slaap lekker daarna en eet smakelijk morgenochtend!

More content below the advertising