Denk je aan Scandinavische films en series, dan denk je automatisch aan spannende detectives. The Quake is daarentegen een rampenfilm uit Noorwegen in de stijl van een Hollywoodfilm. 

In 2015 kwam de film The Wave uit. Een Noorse rampenfilm over een klein dorpje dat getroffen wordt door een metershoge vloedgolf. De film was een groot succes. De regisseur van de film, Roar Uthaug, mocht daarna Tomb Raider regisseren en hoofdrolspeler Kristoffer Joner dook op als schurk in Mission Impossible: Fallout. Een vervolg kon natuurlijk niet uitblijven en in The Quake wordt Oslo getroffen door een gigantische aardbeving. 

Article continues after the ad

In The Quake ontdekt geoloog Kristian Eikjord dat Oslo getroffen gaat worden door een aardbeving en hij moet zijn gezin redden voordat het te laat is. Dat klinkt misschien als de zoveelste rampenfilm, maar Kristian is geen Dwayne 'The Rock' Johnson en dit blijft een Scandinavische film. Kristian is een getraumatiseerde man met een slecht huwelijk en deze film toont het menselijk drama achter een spectaculaire natuurramp.

The Quake draait vanaf 24 januari in de bioscoop.

More content below the advertising