Terwijl Nederland op één oor lag, begon Glennis Grace vannacht aan de loodzware halve finale van America’s Got Talent. Glennis’ nummer was allesbehalve makkelijk, maar bezorgde de jury een collectieve appelflauwte!

De Jordanese diva ontwikkelde zich in America’s Got Talent tot één van de topfavorieten. Haar covers van Run to YouNothing Compares 2 U en Never Enough kreeg het Amerikaanse publiek op de banken. 

In de halve finale wachtte Glennis een zware taak. De Amsterdamse moest ‘even’ een nummer van de Britse nachtegaal Kate Bush coveren. Daarnaast werd het nummer in Amerika bekender door een cover van de mannelijke R&B-artiest Maxwell. This Woman’s Work is erg lastig én niet superbekend. In talentenjachten meestal een dodelijke combinatie...

Glennis’ stem is weer totaal anders dan die van Bush en Maxwell, dus moest ze haar eigen draai aan het nummer geven. Omdat de halve finale niet echt een plek is om te experimenteren, koos ze een Whitney Houston-achtige benadering.

Article continues after the ad

En die lukte... bijzonder goed, zoals we inmiddels gewend zijn!

Chapeau
De jury stond al te klappen vóór het nummer afgelopen was, en prees Glennis de hemel in. Simon Cowell noemde haar optreden ‘het beste van de avond’, volgens Heidi Klum hoort ze ‘zeker in de finale thuis’, en Howie Mandel had het zelfs over ‘perfectie’. Ex-Spice Girl Mel B. kwam niet veel verder dan ‘yes, yes, yes!

Volgende week beginnen de finales van America’s Got Talent. Of Glennis van de partij is wordt vannacht duidelijk; in de VS wordt nog de hele dag gestemd. Op basis van het jurycommentaar zou je denken van wel. Het positieve commentaar kan ook een probleem worden, als iedereen denkt: ‘die redt het toch wel.’

Wij gaan in elk geval duimen!

More content below the advertising