Terwijl Nederland op één oor lag, begon Glennis Grace vannacht aan de loodzware halve finale van America’s Got Talent. Glennis’ nummer was allesbehalve makkelijk, maar bezorgde de jury een collectieve appelflauwte!

De Jordanese diva ontwikkelde zich in America’s Got Talent tot één van de topfavorieten. Haar covers van Run to YouNothing Compares 2 U en Never Enough kreeg het Amerikaanse publiek op de banken. 

In de halve finale wachtte Glennis een zware taak. De Amsterdamse moest ‘even’ een nummer van de Britse nachtegaal Kate Bush coveren. Daarnaast werd het nummer in Amerika bekender door een cover van de mannelijke R&B-artiest Maxwell. This Woman’s Work is erg lastig én niet superbekend. In talentenjachten meestal een dodelijke combinatie...

Glennis’ stem is weer totaal anders dan die van Bush en Maxwell, dus moest ze haar eigen draai aan het nummer geven. Omdat de halve finale niet echt een plek is om te experimenteren, koos ze een Whitney Houston-achtige benadering.

En die lukte... bijzonder goed, zoals we inmiddels gewend zijn!

Chapeau
De jury stond al te klappen vóór het nummer afgelopen was, en prees Glennis de hemel in. Simon Cowell noemde haar optreden ‘het beste van de avond’, volgens Heidi Klum hoort ze ‘zeker in de finale thuis’, en Howie Mandel had het zelfs over ‘perfectie’. Ex-Spice Girl Mel B. kwam niet veel verder dan ‘yes, yes, yes!

Volgende week beginnen de finales van America’s Got Talent. Of Glennis van de partij is wordt vannacht duidelijk; in de VS wordt nog de hele dag gestemd. Op basis van het jurycommentaar zou je denken van wel. Het positieve commentaar kan ook een probleem worden, als iedereen denkt: ‘die redt het toch wel.’

Wij gaan in elk geval duimen!

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag