Alle varianten, afgeleiden en kopieën ten spijt: MasterChef Australië is en blijft de allerbeste. 

Het is een moment waar de liefhebbers van puik gemaakte kookprogramma's naar uitkijken: het nieuwe seizoen van MasterChef Australië. De start van de tiende serie, vanaf vanavond op Net5, vieren juryleden Gary Mehigan, Matt Preston en George Calombaris door de negen oud-winnaars - van Julie Goodwin tot Diana Chan -  uit te nodigen bij de auditierondes. Extra zenuwen dus voor de drommen hobbykoks, die slechts één uur hebben om hun lekkerste gerecht aan de jury te presenteren in de hoop zo een schort én een plekje bij de laatste 24 te verdienen.

Er verandert dit jubileumseizoen wel een aantal dingen. Zo belandt de winnaar van de Mystery Box-opdracht linea recta in de immuniteitsproef. Lees: geen inventiviteitsproef, en dus ook geen Pressure Test. In week 10 zullen de overgebleven kandidaten strijden om het '10 Year Superpower'-schort, dat in principe hetzelfde werkt als een immuniteitsspeld, maar een groot extra voordeel kent: de drager kan zich op elk moment uit een test terugtrekken. Dus bakt je ei op een cruciaal moment aan, dan loopt de hele rataplan niet meteen in de soep (ha!).

MasterChef Australië is vanaf vanavond elke maandag tot en met donderdag te zien om 19.35 uur op Net5.

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.