Weerman Piet Paulusma stopt bij SBS6. Na meer dan twintig jaar, waarin hij bijna iedere dag het weerbericht maakte, neemt hij in 2019 afscheid van de zender.

Het is een tijd van komen en gaan bij SBS6. Na het binnenhalen Wendy van Dijk en Linda de Mol neemt de zender, die nu in handen is van John de Mol's Talpa Network, afscheid van Piet Paulusma. Paulusma's contract loopt af in 2019 en Talpa heeft ervoor gekozen om dit niet te verlengen. Hij zal dit jaar nog iedere dag te zien zijn, maar in 2020 moeten we het doen zonder zijn dagelijkse weerupdate.

Over de reden waarom het contract van Piet Paulusma, die 23 jaar lang voor SBS6 heeft gewerkt, niet wordt verlengd, zegt Talpa in een persbericht: "Talpa Network oriënteert zich op een andere weervoorziening." Met andere woorden, ze gaan het even helemaal anders doen en er is geen ruimte meer voor Paulusma.

Campingzender

Article continues after the ad

John de Mol heeft er geen geheim van gemaakt dat hij het imago van SBS6 als campingzender maar niks vindt en Piet Paulusma was toch de man die het land introk en regelmatig zijn weerbericht bracht vanaf een camping. 

In het persbericht laat Talpa ook weten dat meteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka zijn gevraagd om vanaf dit voorjaar bij Talpa Network mee te denken over de invulling van een nieuwe weervoorziening.

More content below the advertising