Weerman Piet Paulusma stopt bij SBS6. Na meer dan twintig jaar, waarin hij bijna iedere dag het weerbericht maakte, neemt hij in 2019 afscheid van de zender.

Het is een tijd van komen en gaan bij SBS6. Na het binnenhalen Wendy van Dijk en Linda de Mol neemt de zender, die nu in handen is van John de Mol's Talpa Network, afscheid van Piet Paulusma. Paulusma's contract loopt af in 2019 en Talpa heeft ervoor gekozen om dit niet te verlengen. Hij zal dit jaar nog iedere dag te zien zijn, maar in 2020 moeten we het doen zonder zijn dagelijkse weerupdate.

Over de reden waarom het contract van Piet Paulusma, die 23 jaar lang voor SBS6 heeft gewerkt, niet wordt verlengd, zegt Talpa in een persbericht: "Talpa Network oriënteert zich op een andere weervoorziening." Met andere woorden, ze gaan het even helemaal anders doen en er is geen ruimte meer voor Paulusma.

Campingzender

More content below the advertising

John de Mol heeft er geen geheim van gemaakt dat hij het imago van SBS6 als campingzender maar niks vindt en Piet Paulusma was toch de man die het land introk en regelmatig zijn weerbericht bracht vanaf een camping. 

In het persbericht laat Talpa ook weten dat meteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka zijn gevraagd om vanaf dit voorjaar bij Talpa Network mee te denken over de invulling van een nieuwe weervoorziening.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.