Philippe Geubels is altijd bang om ziek te worden en gaat niet van huis zonder tas vol medicijnen. Hij gebruikt zijn medische kennis in deze nieuwe gezondheidsquiz. 

Philippe Geubels is een echte hypochonder en maakt zich altijd grote zorgen om zijn gezondheid. "Ik heb snel de neiging om het wat erger te maken dan dat het is, maar ik heb ook gewoon veel kwaaltjes." Hij gaat niet van huis zonder een tas vol medicijnen en tijdens het interview met Veronica Magazine heeft hij die ook hard nodig, want de Vlaamse komiek heeft buikgriep en haast zich om de zoveel minuten naar de wc. 

Tussen het toiletbezoek door vertelt hij over zijn zelfbedachte kennisquiz, waarin twee teams van bekende Nederlanders uiteenlopende vragen over gezondheid, ziektes en medische fabels moeten beantwoorden. "In is er een dokter in de zaal? kaart ik de zware onderwerpen niet aan. Het blijft entertainment, al hoop ik dat de mensen d’r ook iets van kunnen leren." 

Article continues after the ad

Omdat hij zich zo verdiept heeft in zijn eigen gezondheid heeft hij opvallend veel medische feitjes paraat. "Waarom de stethoscoop is uitgevonden, bijvoorbeeld. Dat is uitgevonden door René Laennec, een arts die het gênant vond om met zijn oren tegen vrouwen hun borsten te liggen om naar hun hart te luisteren. Echt waar. Hij heeft zelfs een standbeeld gekregen in zijn geboortedorp en dat wordt jaarlijks nog altijd bezocht door honderden mannelijke studenten geneeskunde. Om ertegen te pissen, hahaha."

Is er een dokter in de zaal? is vanaf vanavond wekelijks te zien om 21:30 uur op RTL 4. Het complete interview met Philippe Geubels staat in Veronica Magazine. 

More content below the advertising