Philippe Geubels is altijd bang om ziek te worden en gaat niet van huis zonder tas vol medicijnen. Hij gebruikt zijn medische kennis in deze nieuwe gezondheidsquiz. 

Philippe Geubels is een echte hypochonder en maakt zich altijd grote zorgen om zijn gezondheid. "Ik heb snel de neiging om het wat erger te maken dan dat het is, maar ik heb ook gewoon veel kwaaltjes." Hij gaat niet van huis zonder een tas vol medicijnen en tijdens het interview met Veronica Magazine heeft hij die ook hard nodig, want de Vlaamse komiek heeft buikgriep en haast zich om de zoveel minuten naar de wc. 

Tussen het toiletbezoek door vertelt hij over zijn zelfbedachte kennisquiz, waarin twee teams van bekende Nederlanders uiteenlopende vragen over gezondheid, ziektes en medische fabels moeten beantwoorden. "In is er een dokter in de zaal? kaart ik de zware onderwerpen niet aan. Het blijft entertainment, al hoop ik dat de mensen d’r ook iets van kunnen leren." 

More content below the advertising

Omdat hij zich zo verdiept heeft in zijn eigen gezondheid heeft hij opvallend veel medische feitjes paraat. "Waarom de stethoscoop is uitgevonden, bijvoorbeeld. Dat is uitgevonden door René Laennec, een arts die het gênant vond om met zijn oren tegen vrouwen hun borsten te liggen om naar hun hart te luisteren. Echt waar. Hij heeft zelfs een standbeeld gekregen in zijn geboortedorp en dat wordt jaarlijks nog altijd bezocht door honderden mannelijke studenten geneeskunde. Om ertegen te pissen, hahaha."

Is er een dokter in de zaal? is vanaf vanavond wekelijks te zien om 21:30 uur op RTL 4. Het complete interview met Philippe Geubels staat in Veronica Magazine. 

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.