Source
Foto: Hélène Wiesenhaan

Op een van de warmste dagen van het jaar verzamelden we een paar volkszangers om de populairste smaken schepijs uit te proberen en te beoordelen.

Welke smaken schepijs moet je deze zomer écht proeven? Wij lieten Peter Beense, de Alpenzusjes (Kirsten Stroek en Chantal van Geelen) en Anita Heilker (voormalig Dolly Dot) de populairste smaken testen in ijssalon Het IJsboefje. 

Stroopwafel

Deze smaak valt niet in de... smaak. Peter vindt hem te zoetig, Alpenzusje Kirsten gaat bijna over haar nek en Anita zoekt de vuilnisbak. 

Cijfer: 4

Article continues after the ad

Bosbessen

Dit ijsje is 100% vegan en het testpanel vindt het geen succes. Alpenzusje Kirsten vindt hem te waterig en Dolly Dot Anita vindt hem in eerste instantie ook niet lekker. Anita: "O, is het vegan? Dan vind ik ’m een stuk lekkerder!"

Cijfer: 5

Smurfenijs

Het testpanel is blij verrast om te ontdekken dat het blauwe ijsje niet is gemaakt van chemische troep en de jury is erg te spreken over de milde smaak. Peter: "Gezellig zo. Ik zou bijna zeggen: willen jullie ook aan míjn ijsje likken, dames?" Anita: "Peter! Wat ordinair zeg."

Cijfer: 7

Meloen

Over deze smaak is het hele panel erg positief, al vindt Anita hem iets té zoet. Peter: "Dit vind ik héérlijk! Ja, hier hou ik echt van." Chantal: "Ik vind dit echt een topper. Keilekker, zoals ze bij ons in Brabant zeggen!"

Cijfer: 8+

Karamel-zeezout

Karamel en zeezout is heerlijk in een reep chocolade, maar ook in een ijsje blijkt het een gouden combinatie. Anita: "Ooooo, deze is lekker!" Kirsten: "Lekker stevig, lekker romig…" Peter: "Hebben jullie het over mij? Nee, haha, dit is best lekker ijs, maar niet helemaal mijn ding. Maar dat is persoonlijk."

Cijfer: 9-

Limoncello

En als winnaar komt de Italiaanse citroenlikeur uit de bus! Peter wil in eerste instantie geen likje nemen omdat hij geen druppel alcohol drinkt, maar wordt toch overgehaald. Peter: "Nou vooruit. Slrrrrp! Hé, best lekker. Heel erg lekker zelfs! Maar kunnen we nu alsjeblieft naar binnen, want ik smelt hier nog sneller dan die ijsjes!"

Cijfer: 9

De complete ijstest staat in Veronica Magazine, nummer 29.

More content below the advertising