Source
ANP Foto

Jeroen Pauw en Eva Jinek verruilen de publieke omroep binnenkort voor RTL. En volgens Angela de Jong zijn zij niet de enigen!

Wanhopiger

Terwijl de talkshows van de NPO iedere avond veel kijkers trekken, lijken de commerciële omroepen dit genre maar niet onder de knie te krijgen. Of het nu de soap is rondom RTL Late Night, de tegenvallende kijkcijfers van Zomer met Art of het idee van Talpa om dan maar Gordon en Patty een talkshow te geven, de pogingen lijken iedere keer wanhopiger te worden. Maar de commerciële omroepen hebben nog een laatste troef: een zak vol geld!

Balkenendenorm

En volgens Wilfred Genee en Johan Derksen zou dat wel eens het verschil kunnen maken. In een gesprek in de talkshow Café Hendriks & Genee beweerden de Veronica Inside-collega’s over informatie te beschikken dat Jeroen Pauw en Eva Jinek op het punt staan de overstap te maken naar RTL. “Ik begrijp het wel door die balkenendenorm dat mensen die keuze gaan maken”, zo verklaarde de besnorde voetbalanalyticus de transfer naar RTL.

Gerucht

Angela de Jong, die ook aan tafel zat, reageerde verbaasd op het gerucht. “Volgens mij wil Matthijs van Nieuwkerk heel graag naar RTL. Er is immers gedoe met zijn salaris”, zo beweerde de tv-recensent. “Dan gaat die (Van Nieuwkerk) de late avond doen en zij (Pauw en Jinek) de vooravond doen. Maar goed, dat moeten we allemaal zien”, zo concludeerde Genee. Pauw en Jinek hebben nog niet gereageerd op de pittige geruchten.

Article continues after the ad
More content below the advertising