De moderne paasvertelling The Passion komt in 2019 naar Dordrecht en heeft als thema 'Je bent niet alleen'. Wie de hoofdrollen gaan spelen, wordt later bekend gemaakt. 

Ieder jaar kiezen de makers van The Passion een bijzondere stad uit om het paasverhaal te laten vertellen door muzikale BN'ers. De EO en KRO/NCRV hebben bekend gemaakt dat op 18 april 2019 de moderne paasvertelling naar Dordrecht komt. Burgemeester Wouter Kolff is in zijn nopjes met het evenement. “We zijn enorm blij dat The Passion naar Dordrecht komt. Dordrecht is de oudste stad van Holland. De stad waar al 800 jaar wordt gebouwd aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor The Passion." 

Het thema voor volgend jaar wordt 'Je bent niet alleen' en legt de nadruk op aandacht hebben voor elkaar. EO-directeur Arjan Lock zegt daarover: "De stad vormt een prachtig authentiek decor. Dit is de plek waar we het paasverhaal brengen met een insteek die voor de kijker opnieuw relevant is: een verhaal over eenzaamheid en aan je lot overgelaten worden." Jochem de Jong, mediadirecteur van KRO-NCRV, voegt daaraan toe: “Je alleen voelen komt voor bij jong en oud. Daarom willen we dit jaar extra benadrukken dat we elkaar nodig hebben en dat we niet alleen leven, dat we omkijken naar elkaar."

Wie de hoofdrollen gaan spelen wordt later bekend gemaakt. The Passion wordt op 18 april 2019 live uitgezonden om 20:30 uur op NPO 1

Article continues after the ad

 

More content below the advertising