Ken je de gezelligste straat van Nederland in Lelystad nog? De straat waar de putdeksels, scheldpartijen en pannenkoeken je om de oren vlogen? Nou, die straat staat maandag opnieuw centraal in Mr. Frank Visser doet uitspraak.

Hoe was het ook alweer. Na de pannenkoeken-gate tussen Conny en Tilly in een aflevering van De Rijdende Rechter stonden de dames vorige maand opnieuw lijnrecht tegenover elkaar bij de commerciële concurrent. Deze keer hadden de dames geen bonje over koude pannenkoeken, maar woedde er een smerige oorlog over met schoonmaakazijn vermoorde bomen en illegale afvaldumping.

En toen gebeurde er op de hoorzitting iets opmerkelijks. De buren van Conny en Tilly, Annie en Fred, leken de regie volledig over te nemen met hun eigen vete. Mr. Visser hamerde er flink op los, maar zelfs de stoïcijnse kantonrechter kreeg het burengekijf maar moeizaam onder controle. Er zit dus maar één ding op: Annie en Fred 'schitteren' maandag in hun eigen aflevering!

De inzet: een ruzie over de gemeenschappelijke schutting in de achtertuin. Annie is ervan overtuigd dat Fred het geld voor de nieuwe schutting achterover heeft gedrukt. Ze is witheet, scheldt haar buurman stijf en houdt voet bij stuk. Ze weet het zeker: buurman Fred heeft het geld in eigen zak gestoken en de planken voor de schutting vervolgens uit een vuilcontainer gevist. Daarom doet het haar ook meer aan 'een vlag op een strontschuit' dan aan een mooie erfafscheiding denken. Fred heeft het houten kreng volgens haar ook nog eens in spuuglelijke kleuren geverfd, en dat zonder met haar te overleggen.

More content below the advertising

Viktor Brand: “We hebben inmiddels nu meer dan vijftig afleveringen gemaakt en ik ben echt veel gewend. Maar de burenruzie tussen Fred en Annie slaat alles. Ik heb een heleboel nieuwe scheldwoorden geleerd. Maar de heftigheid van de zaak motiveert in zo’n opname om een einde te maken aan alle ellende tussen die twee.”

Zorgt deze uitspraak voor de hoognodige rust in het volledig uit de hand gelopen conflict tussen de buurtjes? Je ziet het maandag om 20.30 uur op SBS6.

 

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.