Ken je de gezelligste straat van Nederland in Lelystad nog? De straat waar de putdeksels, scheldpartijen en pannenkoeken je om de oren vlogen? Nou, die straat staat maandag opnieuw centraal in Mr. Frank Visser doet uitspraak.

Hoe was het ook alweer. Na de pannenkoeken-gate tussen Conny en Tilly in een aflevering van De Rijdende Rechter stonden de dames vorige maand opnieuw lijnrecht tegenover elkaar bij de commerciële concurrent. Deze keer hadden de dames geen bonje over koude pannenkoeken, maar woedde er een smerige oorlog over met schoonmaakazijn vermoorde bomen en illegale afvaldumping.

En toen gebeurde er op de hoorzitting iets opmerkelijks. De buren van Conny en Tilly, Annie en Fred, leken de regie volledig over te nemen met hun eigen vete. Mr. Visser hamerde er flink op los, maar zelfs de stoïcijnse kantonrechter kreeg het burengekijf maar moeizaam onder controle. Er zit dus maar één ding op: Annie en Fred 'schitteren' maandag in hun eigen aflevering!

De inzet: een ruzie over de gemeenschappelijke schutting in de achtertuin. Annie is ervan overtuigd dat Fred het geld voor de nieuwe schutting achterover heeft gedrukt. Ze is witheet, scheldt haar buurman stijf en houdt voet bij stuk. Ze weet het zeker: buurman Fred heeft het geld in eigen zak gestoken en de planken voor de schutting vervolgens uit een vuilcontainer gevist. Daarom doet het haar ook meer aan 'een vlag op een strontschuit' dan aan een mooie erfafscheiding denken. Fred heeft het houten kreng volgens haar ook nog eens in spuuglelijke kleuren geverfd, en dat zonder met haar te overleggen.

Viktor Brand: “We hebben inmiddels nu meer dan vijftig afleveringen gemaakt en ik ben echt veel gewend. Maar de burenruzie tussen Fred en Annie slaat alles. Ik heb een heleboel nieuwe scheldwoorden geleerd. Maar de heftigheid van de zaak motiveert in zo’n opname om een einde te maken aan alle ellende tussen die twee.”

Zorgt deze uitspraak voor de hoognodige rust in het volledig uit de hand gelopen conflict tussen de buurtjes? Je ziet het maandag om 20.30 uur op SBS6.

 

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.