Ken je de gezelligste straat van Nederland in Lelystad nog? De straat waar de putdeksels, scheldpartijen en pannenkoeken je om de oren vlogen? Nou, die straat staat maandag opnieuw centraal in Mr. Frank Visser doet uitspraak.

Hoe was het ook alweer. Na de pannenkoeken-gate tussen Conny en Tilly in een aflevering van De Rijdende Rechter stonden de dames vorige maand opnieuw lijnrecht tegenover elkaar bij de commerciële concurrent. Deze keer hadden de dames geen bonje over koude pannenkoeken, maar woedde er een smerige oorlog over met schoonmaakazijn vermoorde bomen en illegale afvaldumping.

En toen gebeurde er op de hoorzitting iets opmerkelijks. De buren van Conny en Tilly, Annie en Fred, leken de regie volledig over te nemen met hun eigen vete. Mr. Visser hamerde er flink op los, maar zelfs de stoïcijnse kantonrechter kreeg het burengekijf maar moeizaam onder controle. Er zit dus maar één ding op: Annie en Fred 'schitteren' maandag in hun eigen aflevering!

De inzet: een ruzie over de gemeenschappelijke schutting in de achtertuin. Annie is ervan overtuigd dat Fred het geld voor de nieuwe schutting achterover heeft gedrukt. Ze is witheet, scheldt haar buurman stijf en houdt voet bij stuk. Ze weet het zeker: buurman Fred heeft het geld in eigen zak gestoken en de planken voor de schutting vervolgens uit een vuilcontainer gevist. Daarom doet het haar ook meer aan 'een vlag op een strontschuit' dan aan een mooie erfafscheiding denken. Fred heeft het houten kreng volgens haar ook nog eens in spuuglelijke kleuren geverfd, en dat zonder met haar te overleggen.

Article continues after the ad

Viktor Brand: “We hebben inmiddels nu meer dan vijftig afleveringen gemaakt en ik ben echt veel gewend. Maar de burenruzie tussen Fred en Annie slaat alles. Ik heb een heleboel nieuwe scheldwoorden geleerd. Maar de heftigheid van de zaak motiveert in zo’n opname om een einde te maken aan alle ellende tussen die twee.”

Zorgt deze uitspraak voor de hoognodige rust in het volledig uit de hand gelopen conflict tussen de buurtjes? Je ziet het maandag om 20.30 uur op SBS6.

 

More content below the advertising