Na Netflix en Amazon, stort ook Apple zich op de streaming-markt. Gisteravond onthulde het bedrijf wat we kunnen verwachten van de nieuwe digitale-televisiedienst Apple TV+. Kort samengevat: sterren, heel veel sterren!

Een van de opvallendste boegbeelden van Apple TV+ is Oprah Winfrey. De talkshowkoningin gaat een programma presenteren waarin zij beroemde schrijvers interviewt over hun werk. Daarnaast zal zij een aantal documentaires maken voor de digitale zender. “Ik kan nu met mensen over de hele wereld in contact komen”, zo verklaarde Oprah haar keus voor Apple TV+.

Article continues after the ad

 

Maar de overstap van Oprah is nog maar het topje van de ijsberg! Zo zal drievoudig Oscarwinnaar Steven Spielberg de fantasyserie Amazing Stories nieuw leven inblazen. Andere grote sterren die voor Apple TV+ aan de slag zullen gaan, zijn onder anderen Jason Momoa (Aquaman), Bill Murray (Groundhog Day) en Jennifer Aniston (Friends). Ook aan de kleintjes is gedacht: zo hebben de makers van Sesamstraat een televisieprogramma ontwikkeld waarin kinderen wegwijs worden gemaakt in de digitale wereld.

Apple TV+ zal komende herfst worden gelanceerd. Het is helaas nog niet bekend wat de abonnementskosten voor deze service zullen zijn.

More content below the advertising