Beste Zangers stond gisterenavond in het teken van de jonge YouTube-ster Davina Michelle. En hoewel elke zangvogel de handjes op elkaar kreeg, liet er slechts één iedereen stomverbaasd achter: Maria Fiselier.

Davina is vooral bekend om haar covers van bestaande nummers op het videoplatform. Dat betekende dat de Beste Zangers keus hadden uit enorme hits om in de aflevering van gisteren ten gehore te brengen. En dat zorgde voor de ene verrassing na de andere. Zo waagde Lee Towers zich aan P!nks popnummer What About Us en worstelde Tino Martin zich door de track I'm The One. Maar de verrassing van de avond was gegarandeerd operazangeres Maria Fiselier, die Lose Yourself van Eminem onder handen nam.

Voordat Maria plaatsnam achter de microfoon, lichtte ze haar nummerkeuze toe. De operazangeres vond dat het nummer perfect paste bij haarzelf en Davina door de zin "You only get one shot, do not miss your chance to blow. This opportunity comes once in a lifetime." En aangezien beide zangeressen nog niet enorm bekend zijn in Nederland, zag Maria Beste Zangers als hét perfecte opstapje naar 'eeuwige roem'.

Maria's optreden liet haar collega's compleet verbaast, maar enorm enthousiast achter. Net als fans op Twitter, overigens! Davina verkoos Maria's optreden dan ook als beste van de avond. Je kunt alle optredens van de avond hier terugkijken. Volgende week staat het repertoire van rapper Glen Farla centraal. Beste Zangers is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1.

More content below the advertising
More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.