Beste Zangers stond gisterenavond in het teken van de jonge YouTube-ster Davina Michelle. En hoewel elke zangvogel de handjes op elkaar kreeg, liet er slechts één iedereen stomverbaasd achter: Maria Fiselier.

Davina is vooral bekend om haar covers van bestaande nummers op het videoplatform. Dat betekende dat de Beste Zangers keus hadden uit enorme hits om in de aflevering van gisteren ten gehore te brengen. En dat zorgde voor de ene verrassing na de andere. Zo waagde Lee Towers zich aan P!nks popnummer What About Us en worstelde Tino Martin zich door de track I'm The One. Maar de verrassing van de avond was gegarandeerd operazangeres Maria Fiselier, die Lose Yourself van Eminem onder handen nam.

Voordat Maria plaatsnam achter de microfoon, lichtte ze haar nummerkeuze toe. De operazangeres vond dat het nummer perfect paste bij haarzelf en Davina door de zin "You only get one shot, do not miss your chance to blow. This opportunity comes once in a lifetime." En aangezien beide zangeressen nog niet enorm bekend zijn in Nederland, zag Maria Beste Zangers als hét perfecte opstapje naar 'eeuwige roem'.

Maria's optreden liet haar collega's compleet verbaast, maar enorm enthousiast achter. Net als fans op Twitter, overigens! Davina verkoos Maria's optreden dan ook als beste van de avond. Je kunt alle optredens van de avond hier terugkijken. Volgende week staat het repertoire van rapper Glen Farla centraal. Beste Zangers is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1.

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.