Postcode Loterij Miljoenenjacht is al een paar weken van de buis, maar de opvolger staat te trappelen in de coulissen. 

In Postcode Loterij De weg naar het Miljoen strijden kandidaten strijden om, niet echt verrassend, één miljoen euro. Onder leiding van Martijn Krabbé bewandelen de kandidaten een weg die kan leiden tot de grote geldprijs. Onderweg zullen zij verschillende keuzes moeten maken over financiële dilemma’s, maar bovenal moeten ze kiezen voor de juiste weg. 

Maar dan zijn we er nog niet. Om die één miljoen euro te winnen moeten de kandidaten zich door vier werelden weten te slaan met hun kennis. Waar je de ene keer bij de Olympische Spelen staat om vragen te beantwoorden over Nederlandse medaillewinnaars, daar sta je de volgende keer in Parijs, waar je kennis over beroemde kunstwerken wordt getest. 

De speler met de meeste kennis gaat door naar de finale. Hier moet de finalist wéér vier werelden zien te veroveren om zijn geldprijs in ontvangst te nemen. Aan het einde van het pad, krijgt de speler eenmalig de kans om zijn geldprijs te verdubbelen. Maar ook de wijkgenoten van de finalist gaan met een prijs naar huis: het bedrag wat uiteindelijk wordt binnengehaald, verdeelt hij fifty-fifty. Wees de aankomende tijd dus maar extra aardig tegen de buurman, misschien kom je dan wel thuis met een halve ton. 

Article continues after the ad

Postcode Loterij De weg naar het Miljoen is vanaf 11 november wekelijks te zien op RTL 4 om 21:30 uur

More content below the advertising