Postcode Loterij Miljoenenjacht is al een paar weken van de buis, maar de opvolger staat te trappelen in de coulissen. 

In Postcode Loterij De weg naar het Miljoen strijden kandidaten strijden om, niet echt verrassend, één miljoen euro. Onder leiding van Martijn Krabbé bewandelen de kandidaten een weg die kan leiden tot de grote geldprijs. Onderweg zullen zij verschillende keuzes moeten maken over financiële dilemma’s, maar bovenal moeten ze kiezen voor de juiste weg. 

Maar dan zijn we er nog niet. Om die één miljoen euro te winnen moeten de kandidaten zich door vier werelden weten te slaan met hun kennis. Waar je de ene keer bij de Olympische Spelen staat om vragen te beantwoorden over Nederlandse medaillewinnaars, daar sta je de volgende keer in Parijs, waar je kennis over beroemde kunstwerken wordt getest. 

De speler met de meeste kennis gaat door naar de finale. Hier moet de finalist wéér vier werelden zien te veroveren om zijn geldprijs in ontvangst te nemen. Aan het einde van het pad, krijgt de speler eenmalig de kans om zijn geldprijs te verdubbelen. Maar ook de wijkgenoten van de finalist gaan met een prijs naar huis: het bedrag wat uiteindelijk wordt binnengehaald, verdeelt hij fifty-fifty. Wees de aankomende tijd dus maar extra aardig tegen de buurman, misschien kom je dan wel thuis met een halve ton. 

Postcode Loterij De weg naar het Miljoen is vanaf 11 november wekelijks te zien op RTL 4 om 21:30 uur

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.