Disney pompt aan de lopende band live-action remakes van hun klassiekers uit. Zo kun je aankomende jaren van deze films genieten:

The Nutcracker and the Four Realms
1 november

Mackenzie Foy ontdekt een verborgen wereld in haar kledingkast: de Four Realms. Wanneer ze de nieuwe koningin van het rijk blijkt, moet ze meteen hard aan de slag om tegenstanders uit te schakelen en te zorgen voor een 'happily ever after'. 

Dumbo
27 maart 2019

Je jeugd is niet compleet als je nooit Dumbo gezien hebt. Ieders favoriete olifantje met mega oren komt volgend jaar tot leven op het scherm en leert met zijn enorme vlieg-oren omgaan.

Aladdin
22 mei 2019

Guy Ritchie waagt zich aan het ombouwen van Aladdin tot live-action versie. Daarvoor heeft hij Will Smith gestrikt om de geest uit de wonderlamp te spelen en de Nederlandse acteur Marwan Kenzari als de boze vizier Jafar.

The Lion King
Juli 2019

Disney-favoriet The Lion King maakt eveneens een terugkeer naar het witte doek als live-action versie. En daarvoor is een blik A-sterren opengetrokken. Donald Glover is gestrikt als Simba, terwijl Beyoncé zijn vriendin Nala speelt. James Earl Jones is de wijze koning Mufasa, en Scar wordt vertolkt door Chiwetel Ejiofor. Timon en Pumba worden gespeeld door Billy Eichner en Seth Rogen.

Mulan 
Maart 2020

Over de live-action film van Mulan is nog niet erg veel bekend. Uiteraard zal het gaan over een meisje dat zichzelf als man vermomd om de plek van haar vader in het leger in te nemen, en zo China redt in een wrede oorlog.

The Sword in the Stone
2020

Ook Merlijn de Tovenaar en Arthur krijgen een eigen live-action film. Het verhaal, over de jonge Arthur die ervan droomt om ridder te worden, wordt herschreven door Game of Thrones-maker Bryan Cogman, en dus verwachten we een versie waarvan je op het puntje van je stoel blijft zitten. 

The Little Mermaid

Ook onder water kan Disney scoren. De Kleine Zeemeermin krijgt ook een live-action film. Het is nog niet bekend wanneer we de film kunnen verwachten óf wie erin speelt, maar je kunt wel rekenen op een aantal van je favoriete nummertjes die door Lin-Manuel Miranda in een nieuw jasje gestoken worden.

Sneeuwwitje

Ook over de live-action remake van Sneeuwwitje weten we nog vrij weinig. De allereerste animatiefilm uit de handen van Disney krijgt een hoop nieuwe muziek van de muzikale breintjes achter The Greatest Showman en La La Land

Lady en de Vagebond

De film over een verwende Cocker Spaniel die verliefd wordt op een zwerfhond waarna ze samen een bordje spaghetti verorberen, wordt ook in een live-action jasje gehesen. Het schijnt dat de film echter alleen te zien zal zijn op het langverwachte steamingplatform van Disney. 

Pinocchio

De film waarvan je leerde dat je nooit moet liegen kan met een live-action versie weer een hele nieuwe generatie opvoeden. We weten nog niet wanneer de film verschijnt, maar hij krijgt wel érg gelijke concurrent op Netflix. 

Cruella De Vil

De zwart-wit-gemaande-slechterik uit 101 Dalmatiërs krijgt haar eigen film. De film focust op de jongere jaren van de bond-liefhebbende Cruella. Deze film wordt in één adem genoemd met Emma Stone, die wel eens een handtekening onder een contract met de rol van De Vil gezet zou kunnen hebben. 

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.