Disney pompt aan de lopende band live-action remakes van hun klassiekers uit. Zo kun je aankomende jaren van deze films genieten:

The Nutcracker and the Four Realms
1 november

Mackenzie Foy ontdekt een verborgen wereld in haar kledingkast: de Four Realms. Wanneer ze de nieuwe koningin van het rijk blijkt, moet ze meteen hard aan de slag om tegenstanders uit te schakelen en te zorgen voor een 'happily ever after'. 

Dumbo
27 maart 2019

Je jeugd is niet compleet als je nooit Dumbo gezien hebt. Ieders favoriete olifantje met mega oren komt volgend jaar tot leven op het scherm en leert met zijn enorme vlieg-oren omgaan.

Aladdin
22 mei 2019

Guy Ritchie waagt zich aan het ombouwen van Aladdin tot live-action versie. Daarvoor heeft hij Will Smith gestrikt om de geest uit de wonderlamp te spelen en de Nederlandse acteur Marwan Kenzari als de boze vizier Jafar.

The Lion King
Juli 2019

Disney-favoriet The Lion King maakt eveneens een terugkeer naar het witte doek als live-action versie. En daarvoor is een blik A-sterren opengetrokken. Donald Glover is gestrikt als Simba, terwijl Beyoncé zijn vriendin Nala speelt. James Earl Jones is de wijze koning Mufasa, en Scar wordt vertolkt door Chiwetel Ejiofor. Timon en Pumba worden gespeeld door Billy Eichner en Seth Rogen.

Mulan 
Maart 2020

Over de live-action film van Mulan is nog niet erg veel bekend. Uiteraard zal het gaan over een meisje dat zichzelf als man vermomd om de plek van haar vader in het leger in te nemen, en zo China redt in een wrede oorlog.

The Sword in the Stone
2020

Ook Merlijn de Tovenaar en Arthur krijgen een eigen live-action film. Het verhaal, over de jonge Arthur die ervan droomt om ridder te worden, wordt herschreven door Game of Thrones-maker Bryan Cogman, en dus verwachten we een versie waarvan je op het puntje van je stoel blijft zitten. 

The Little Mermaid

Ook onder water kan Disney scoren. De Kleine Zeemeermin krijgt ook een live-action film. Het is nog niet bekend wanneer we de film kunnen verwachten óf wie erin speelt, maar je kunt wel rekenen op een aantal van je favoriete nummertjes die door Lin-Manuel Miranda in een nieuw jasje gestoken worden.

Sneeuwwitje

Ook over de live-action remake van Sneeuwwitje weten we nog vrij weinig. De allereerste animatiefilm uit de handen van Disney krijgt een hoop nieuwe muziek van de muzikale breintjes achter The Greatest Showman en La La Land

Lady en de Vagebond

De film over een verwende Cocker Spaniel die verliefd wordt op een zwerfhond waarna ze samen een bordje spaghetti verorberen, wordt ook in een live-action jasje gehesen. Het schijnt dat de film echter alleen te zien zal zijn op het langverwachte steamingplatform van Disney. 

Pinocchio

De film waarvan je leerde dat je nooit moet liegen kan met een live-action versie weer een hele nieuwe generatie opvoeden. We weten nog niet wanneer de film verschijnt, maar hij krijgt wel érg gelijke concurrent op Netflix. 

Cruella De Vil

De zwart-wit-gemaande-slechterik uit 101 Dalmatiërs krijgt haar eigen film. De film focust op de jongere jaren van de bond-liefhebbende Cruella. Deze film wordt in één adem genoemd met Emma Stone, die wel eens een handtekening onder een contract met de rol van De Vil gezet zou kunnen hebben. 

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.