De nieuwe Nederlandse komedie Singel 39 speelt zich deels af in Marokko en Veronica Magazine bracht een bezoekje aan de set en sprak met de hoofdrolspelers.

De makers van Soof hebben een nieuwe romantische komedie gemaakt met Lies Visschedijk in de hoofdrol. Zij speelt hartchirurg Monique die verliefd wordt op haar nieuwe buurman Max, gespeeld door Waldemar Torenstra. Er is alleen één klein probleempje: Max valt op mannen! Tussen de twee ontstaat echter een hele mooie vriendschap en wanneer Monique opgevrolijkt moet worden, neemt Max haar mee naar Marokko. 

Fooitje

De opnames vonden deels plaats op een markt in Marrakech en dat was nog best pittig, want niet alle marktlieden stelden de camera's op prijs. Waldermar: "Kijk, met een grote Amerikaanse film wordt gewoon een blok afgesloten, iedereen krijgt geld en dan kun je lekker je ding doen. Wij hebben beperkte middelen. We moeten het hebben van iedereen een beetje vriendelijk aankijken. Of een fooitje geven en dan proberen tussen het gewone leven te filmen." 

Article continues after the ad

Superberoemd

Nadat een marktman zijn huifkar op het gangpad van de acteurs zette, werd duidelijk dat de opnames voor zijn eettentje voorbij waren. "Ja, die man vond het te lang duren. Maar laten we niet vergeten dat de meesten graag wilden meedoen en het te gek vonden dat we er waren. Ze denken dat ik een superberoemde filmster ben, haha, dat helpt ook. Ze willen graag dat we hun winkel in beeld brengen."

Vriendschap

Lies Visschedijk werkt weer samen met de makers van Soof maar hartchirurg Monique lijkt totaal niet op gezellige chaoot Sofie. "Het is ook echt een heel ander personage. Niet zo’n gezellige moeder bij wie iedereen terecht kan. Het is leuk om de dingen die ik doe naast Soof, zo ver mogelijk daar vandaan te houden. Singel 39 is heel anders, een ode aan de vriendschap."

Singel 39 draait vanaf 9 mei in de bioscoop. Het artikel over het setbezoek staat in Veronica Magazine.

More content below the advertising