Olcay Gulsen in Veronica Magazine
Source
Foto: Feriet Tunc

Olcay Gulsen is de nieuwe presentatrice van SBS6-programma Gestalkt. Dat is heel wat anders dan haar vorige klus bij RTL Boulevard

Olcay Gulsen heeft geen spijt van RTL Boulevard, maar ze is blij dat ze eindelijk haar tanden kan zetten in serieuze programma's. "Ik kijk erop terug als iets wat ik destijds grappig en leuk vond en wat mijn tv-carrière misschien vooruit heeft geholpen," vertelt Olcay in Veronica Magazine. "Maar ik ben inderdaad blij dat ik niet meer elke dag een showtje hoef op te voeren. Die halleluja-stemming als Marco Borsato weer eens was vreemdgegaan of iemand anders kapotging... Are you fucking kidding me? Ik trok dat echt niet meer."

Confrontatie

Na het Net5-programma Olcay & Huiselijk Geweld jaagt Olcay nu op stalkers in het nieuwe seizoen van Gestalkt. Dat bleek nog erg pittig te zijn. "Van tevoren was mijn idee om het anders te doen dan eerdere presentatoren Thijs Zeeman en Alberto Stegeman, als het aankomt op de confrontatie met de slachtoffers. Ik wilde proberen een rustig gesprek te hebben met zo iemand. Maar door het shockeffect dat je creëert door stalkers te confronteren met een camera wordt het toch heel snel duwen, trekken, grote bek, schreeuwen. Dat vind ik jammer, ik had gehoopt op een volwassen manier het gesprek aan te gaan, te kijken of ik tot diegene door kon dringen."

Slachtoffers

Olcay had een zware jeugd met een schizofrene vader. Deze nare ervaringen helpen haar wel om de slachtoffers beter te ondersteunen. "Door mijn jeugd heb ik een groter inlevingsvermogen dan mensen die in een veilige omgeving zijn opgegroeid. En ik heb met zowel de dader als het slachtoffer samengewoond. Dat voel ik ook aan de slachtoffers in Gestalkt: dat ze het idee hebben dat ze met mij een gelijkwaardig gesprek kunnen hebben. Ik ben niet de presentator die binnenkomt en heel tactisch een vragenlijst gaat afwerken. Ze merken dat ik dingen heb gezien en meegemaakt in mijn leven. Dat levert niet alleen een goed gesprek op: de slachtoffers weten dat ik ze begrijp."

Article continues after the ad

Gestalkt is te zien vanaf dinsdag 23 maart te zien om 20:30 uur op SBS6.

Het complete interview met Olcay Gulsen staat in Veronica Magazine nummer 12. 

More content below the advertising