Olcay Gulsen kwam in opspraak vanwege enkele controversiële uitspraken over volle vrouwen en daarvoor heeft ze in RTL Boulevard haar excuses aangeboden.

Na een item over de nieuwe volle paspoppen in de winkel van Nike maakte Olcay Gulsen de opmerking dat de poppen geen "maatje meer" hadden maar maatje 48-50 waren en dat ze betwijfelde of vrouwen met dit postuur wel fit genoeg zouden zijn om te gaan sporten. Dat leidde tot een lading boze reacties op social media en Olcay bood direct haar excuses aan op Instagram. 

Article continues after the ad

RTL Boulevard

Om duidelijk te maken dat ze het echt niet zo bedoelde, bood Olcay gisteren ook haar excuses aan in RTL Boulevard. "Het laatste wat ik wil doen is vrouwen, voor wie ik zoveel bewondering heb, in een hokje stoppen of labelen. En dat heb ik écht niet bedoeld." 

Kwetsen

Ze geeft ook aan dat ze vrouwen zoveel mogelijk wil steunen en zich altijd heeft ingezet voor vrouwen. "Dit staat zo ver van mijn werkelijkheid af, dat het me ook veel pijn doet dat vrouwen zich gekwetst voelen door mij. Ik wil nooit iemand kwetsen en biedt wederom oprecht mijn excuses aan."

Fatshamen

Volgens Olcay ging het haar om de merkstrategie van Nike en was het nooit haar bedoeling om iemand te fatshamen, omdat ze weet hoe het is om dat soort opmerkingen te krijgen. "Ik denk dat dat niet goed uit de verf is gekomen. En dat heb ik zelf niet goed kunnen neerzetten dus daar voel ik me schuldig aan. Maar ik zou nooit in mijn leven vrouwen willen fatshamen. Dat ben ik niet."

More content below the advertising