Source
Foto: Maartje Brockbernd

Ondanks de overstap van Wendy van Dijk naar SBS gaat RTL 4 gewoon door met Obese. Angela Groothuizen volgt dit keer mensen die strijden tegen de kilo's.

Tien nieuwe deelnemers met extreem overgewicht doen weer een poging om hun extra kilo's op een gezonde manier kwijt te raken. In de eerste aflevering is voor het eerst een echtpaar te zien. Wesley en Johanna zijn al tien jaar getrouwd en ook al zijn ze erg gelukkig met elkaar, ze zijn niet gelukkig met zichzelf. Door hun overgewicht loopt hun gezondheid ernstig gevaar en op straat worden ze nagekeken.

Article continues after the ad

Afvallers

Dat moet anders en in Obese wordt hun strijd tegen de kilo's gevolgd. Samen met acht andere deelnemers krijgt het stel begeleiding van een team van experts, onder leiding van danser en voormalig So You Think You Can Dance-jurylid Roberto da Costa. Angela Groothuizen is dit seizoen de steun en toeverlaat van de afvallers.

Relevant

Groothuizen neemt de rol van Wendy van Dijk op zich en vindt Obese een belangrijk programma. "In deze tijd waarin een groot deel van de bevolking te dik is én we elkaar een ‘perfecte wereld’ voorhouden op social media, vind ik een programma als Obese heel relevant."

Obese is vanaf woensdag 15 mei wekelijks te zien om 20:30 uur op RTL 4.

More content below the advertising