The Irregulars

Sherlock Holmes is een briljante speurneus, maar hij heeft niet al die mysteries in zijn eentje opgelost. Hij werd geholpen door The Irregulars

Na allerlei versies van Sherlock Holmes zelf, lijkt er een nieuw subgenre te zijn aangeboord: films en series waarin de beroemde speurneus een bijrol krijgt toebedeeld, waardoor weer een heel nieuwe rits verhalen rondom zijn spannende avonturen kan worden verteld. Vorig jaar hadden we de Netflix-film Enola Holmes, die ging over Sherlocks jongere zus, en nu is er The Irregulars, een serie over Sherlocks jeugdige hulptroepen.

Baker Street

Terwijl Enola een aantal jaren geleden werd bedacht door Nancy Springer, komen haar leeftijdsgenoten uit de klassieke boeken van Arthur Conan Doyle zelf. Daarin zijn de ‘Baker Street Irregulars’ straatschoffies die als een soort geheim agenten Holmes van allerlei informatie voorzien. In The Irregulars zijn de personages meer divers wat betreft kleur en geslacht en lossen ze bovennatuurlijke mysteries op waar Sherlock de eer voor opstrijkt.

The Irregulars is nu te zien op Netflix.

Article continues after the ad
More content below the advertising