The Terror seizoen 1

Amazon Prime Video moet nog populair worden in Nederland, maar met topseries als de doodenge dramaserie The Terror zal dat wel lukken.

Toen het eerste seizoen van deze serie verscheen twee jaar geleden, ontglipte hij aan de aandacht van veel mensen. Dat is jammer, maar gelukkig is het vandaag de dag niet zo snel te laat om zulke schade in te halen. The Terror is een original van Amazon Prime Video met intussen al twee seizoenen, waarvan de eerste het beste is.

Onderscheid

Dat onderscheid is van belang, omdat elk seizoen een compleet ander verhaal vertelt. Het eerste gaat over de historische expeditie halverwege de negentiende eeuw van een groep Britse schepen langs de noordpool, waar de zeemannen een nieuwe route naar het oosten hopen te vinden.

Mysterieus monster

In plaats daarvan lopen ze vast in het ijs en vanaf dit punt wordt de geschiedenis losgelaten, want hier doet een mysterieus monster zijn intrede, dat zo nu en dan een doodsbang bemanningslid verschalkt. Dat klinkt misschien als wat goedkope horror, maar The Terror combineert angstaanjagende scènes met historisch drama vol dynamiek en knisperend acteerwerk van vaklui zoals Jared Harris en Ciarán Hinds.

Article continues after the ad

The Terror bestaat uit twee seizoenen en is te zien op Amazon Prime Video.

More content below the advertising