Volgende maand gaat Dora and the Lost City of Gold in première. En je hoeft niet opgegroeid te zijn met de tekenfilmserie om hier vrolijk van te worden!

Begin deze eeuw waren de knuffels, rugzakken en andere prularia van Dora the Explorer niet aan te slepen. Bijna twintig jaar later hebben de fans van toen zelf geld te besteden en dus is het nu tijd voor een heuse bioscoopfilm. Hierin gaat de titelheldin samen met haar vrienden en haar trouwe aapje Boots in de jungle op zoek naar haar vermiste ouders. Maar voor het zover is moet ze eerst nog even de gevaren van de middelbare school zien te overleven!

Article continues after the ad

 

De nieuwste trailer voor Dora and the Lost City of Gold belooft een luchtige variant op avonturenfilms als Raiders of the Lost Ark en Tomb Raider. Daarbij is er niet alleen ruimte voor actie en avontuur, maar gelukkig ook voor humor. Zo slaat een clichéscène waarin onze helden vast komen te zitten in drijfzand al snel om wanneer blijkt dat dit gevaarlijke goedje schetengeluiden blijkt te kunnen maken. Het zal je dan ook niet verbazen dat de regisseur eerder tekende voor komedies als Da Ali G Show en Muppets Most Wanted.

Dora and the Lost City of Gold draait vanaf 8 augustus in de bioscopen.

More content below the advertising