Het is alweer 20 jaar geleden dat The Matrix in première ging. En volgens hardnekkige geruchten wordt er druk gewerkt aan een vierde film in de sciencefictionreeks!

In 1999 verscheen The Matrix in de bioscopen. In deze sciencefictionfilm ontdekt hacker Neo (Keanu Reeves) dat onze realiteit slechts een schijnwerkelijkheid is die beheerst wordt door oorlogszuchtige robots. Dankzij de baanbrekende speciale effecten en de adembenemende actiescènes groeide The Matrix uit tot een klassieker in het genre. Er verschenen al snel twee (aanzienlijk) mindere vervolgen en daarna bleef het akelig stil rondom de reeks… tot nu!

Article continues after the ad

 

Volgens Geek Worldwide werkt Lana Wachowski (die samen met haar zus Lilly ook de vorige delen regisseerde) aan een nieuwe film die zich afspeelt in The Matrix. Michael B. Jordan zou gestrikt zijn voor de hoofdrol. Deze charismatische acteur speelde eerder de titelrol in de twee Creed-films. Daarnaast was hij te zien als de schurk Killmonger in de kaskraker Black Panther. Zak Penn zou het script voor het nieuwe vervolg hebben geschreven. Deze scenarioschrijver tekende eerder voor hitfilms als The Avengers en Ready Player One.

Mochten deze geruchten kloppen, dan zullen de opnames voor The Matrix 4 binnenkort van start gaan in Chicago.

More content below the advertising