Source
Foto: Dario & Misja

Expeditie Robinson is een groot succes op RTL 4. Wij spraken met presentatrice Nicolette Kluiver over haar eigen ervaringen op het eiland.

Nicolette Kluiver is al vijf jaar het gezicht van Expeditie Robinson en ook al presenteert ze het programma, ze heeft geen luxeleventje op het eiland. “Mensen denken vaak dat de crew in een vijfsterrenresort bivakkeert, maar wij slapen gewoon in houten hutjes en plassen op locatie ook gewoon in de bosjes. Dit jaar vond ik zelfs een kakkerlak op mijn tandenborstel."

Voelde je de adrenaline stromen toen er een kakkerlak op je tandenborstel zat?

"Nee. Ik heb geen moeite met kakkerlakken, slangen of wat dan ook. Ik denk wel eens dat ik eigenlijk een soort halve vent ben, haha."

Article continues after the ad

Het is in Expeditie Robinson vaste prik dat kandidaten insecten moeten eten. Zou jij dat binnen kunnen houden?

"O ja, absoluut. Ik eet geen vlees, maar ik vind het eten van insecten heel intrigerend. Daarmee zou ik tot het gaatje gaan."

Zou jij als Expeditie Robinson-kandidaat goed zijn in het smeden van bondjes?

"Nee. De complotten en sociale aspecten zouden me nekken, denk ik. Ik ben veel te goedgelovig. Dat merkte ik toen ik ooit aan Wie Is de Mol? meedeed met Dennis Weening, een goede vriend van me. In het vliegtuig zei hij tegen me dat hij absolúút niet de mol was, dus tijdens de eerste stemronde dacht ik: iedereen kan de mol zijn, maar Dennis is het niet, daar heb ik een bondje en vriendschap mee. Maar hij was het wel, dus ik zat als eerste weer thuis."

Miste je Dennis erg tijdens de opnames van Expeditie Robinson?

"Tuurlijk. We presenteerden het programma al jaren samen, dus het was even gek dat hij ineens weg was. Maar RTL heeft goed met mij overlegd wie hem zou opvolgen. Ik vind dat ze een goeie keuze hebben gemaakt met Kai Gorgels. Hij is een vrolijke, positieve gast, dus dat klikt ook heel goed. Maar dat ik het met hem geweldig vond, wil natuurlijk niet zeggen dat ik Dennis niet heb gemist."

Hoe kijk je terug naar de manier waarop hij het programma moest verlaten?

"Soms loopt iets gewoon op een bepaalde manier. Vreemd genoeg ga je dan ook gewoon weer door, net zoals je dat zou doen als je advocaat of ambtenaar bent. Je past jezelf aan."

Stel: je moet ook weg bij Expeditie, maar je mag nog wel een keertje meedoen als kandidaat. Hap je toe?

“Meteen! Eén zijn met de natuur is mijn droom. En ik denk dat ik heel ver zou gaan komen."

 

Expeditie Robinson is iedere zondag te zien om 20:00 uur op RTL 4.

Het complete interview met Nicolette Kluijver staat in Veronica Magazine, nummer 37. 

More content below the advertising