Nicolette Kluijver in Veronica Magazine
Source
Foto: Dario en Misja

Nicolette Kluiver heeft een zware tijd achter de rug, maar de presentatrice richt zich liever op de toekomst. "Ik kan niet wachten tot ik straks rozijnbillen en spataderen heb."

Nicolette Kluiver praat liever niet over haar privéleven. Ze heeft longkanker gehad en gaat scheiden van haar man, maar ze heeft geen zin om het daar wéér over te hebben. De presentatrice van Expeditie Robinson leeft in het hier en nu, en ondanks de coronacrisis vermaakt ze zich prima. Ze heeft zelfs een eigen kinderprogramma gemaakt voor Videoland. 

Achtertuin

"Dat kwam door het coronavirus: ik werd er heel creatief van," vertelt Nicolette in Veronica Magazine. "Ik heb samen met Sam, een cameraman, in mijn achtertuin een trailer gemaakt. Ik had toch weinig te doen en ze zaten bij Videoland te springen om content voor kinderen – die zaten natuurlijk ook allemaal thuis. Ik had zoiets anders nooit verkocht, maar nu was het een inkoppertje. Dus was ik ineens producent, want Sam en ik
hebben alles zelf gedaan: van het script tot de montage. Daarnaast heb ik nog een merchandiselijn voor kids uitgebracht, dus ik was stiekem best druk het afgelopen jaar."

Klusprogramma

Expeditie Robinson ging vorig jaar niet door, maar ze was wel druk met de opnames voor het woonprogramma De Perfecte Verbouwing. "Het is geen moeilijk programma waarin je geraakt wordt of waarover je diep moet nadenken. Het is gewoon lekker wegkijken en ik denk dat mensen dat fijn vinden. Vooral nu. En doordat we met virtual reality werken, kunnen mensen de nieuwe versie van hun huis zien zonder dat er een steen verplaatst is. In dat opzicht is het anders dan de andere klusprogramma’s. We doen ook echt wel wat meer dan een muurtje verven."

Article continues after the ad

Spataderen

Toen ze goede vriend Dennis Weening vertelde over haar nieuwe programma dacht hij dat het ging om plastische chirurgie. Daar heeft ze echter weinig mee. "Dit klinkt misschien zijig, maar ik omarm het ouder worden, ben heel blij met de jaren die hopelijk nog gaan komen. Ik sport graag en vind het fijn om te zien dat dat zijn vruchten afwerpt, maar ik kan niet wachten tot ik straks rozijnbillen en spataderen heb. Misschien was dat anders als ik niet ziek was geworden, maar nu vind ik ouder worden vooral een enorm geschenk."

De Perfecte Verbouwing is wekelijks te zien vanaf woensdag 6 januari om 20:30 uur op RTL 4.

More content below the advertising