Source
Foto: Reinier Bergsma

Als je iets wilt weten over Nick & Simon kun je het antwoord zoeken via google. Wij stelden de meest gestelde zoekvragen aan Nick Schilder zelf. 

Zijn Nick & Simon uit elkaar?

"Dat is absoluut niet het geval, maar ik weet denk ik wel waar die vraag vandaan komt. Simon heeft drie jaar geleden een solotour gedaan en mensen denken weleens dat we in die tijd uit elkaar zijn geweest. Sterker nog, de media doken er destijds ook bovenop. We hebben niet veel dingen los van elkaar gedaan, dus een solotour zou volgens de media kunnen wijzen op de eerste scheurtjes. Nou, dat is niet zo. En op dit moment zijn we al tot 2022 plannen aan het maken. In grote lijnen dan."

Hoeveel liedjes hebben Nick & Simon?

"Is dat echt een vraag? Poeh, jeetje. We hebben zeven studioalbums met gemiddeld twaalf liedjes, dus dat zijn er dan zo’n 84. Maar we hebben ook veel demo’s uitgebracht, dus we gaan denk ik wel over de 100. En van Julia hebben we 176 versies gemaakt, met 176 verschillende meisjesnamen. Daarmee hebben we het Guinness Book of Records gehaald. En elke versie werd apart een paar honderd keer gedownload, dus wij schoten met dat liedje naar nummer één."

Article continues after the ad

Zijn Nick & Simon broers?

"De mensen die daarnaar googelen, hebben onze achternamen niet gecheckt, denk ik. In zekere zin zijn we wel familie, we kennen elkaar al heel lang en hebben meer tijd met elkaar doorgebracht dan met de meeste andere familieleden. Dus het voelt wel zo. We zijn zeker muzikale broers. Maar als je onze achternamen checkt, zie je al snel dat we geen echte broers zijn."

Zijn Nick & Simon miljonairs?

"Het lastige hieraan is: als wij iets zeggen over geld, dan is dat meteen een krantenkop. Wij doen er alles aan om ons werk onder de aandacht te brengen, dat raakt al snel ondergesneeuwd door nieuws over roem, geld en relaties. Ik ben om die reden altijd voorzichtig met uitspraken hierover. Laat ik het zo zeggen: wij hebben het niet slecht. We zijn al dertien jaar op dit niveau bezig, dus dan kun je hem zelf invullen. En hou in je achterhoofd dat bij ons alles wat overblijft door twee gedeeld moet worden."

Is Nick Schilder familie van Annie Schilder?

"Heel ver weg wel. Mijn vader is de achterneef van Annie. Het aloude cliché dat heel Volendam familie van elkaar is, dat klopt dus ook wel. Al zit er best wat afstand tussen, hoor!"

Het complete artikel Miljoenen op de bank?, over de meest gegooglede vragen over Nick & Simon, is te lezen in Veronica Magazine

More content below the advertising