Onder de Engelstalige titel The Letter for the King wordt het klassieke jeugdboek van Tonke Dragt verfilmd door Netflix en we komen steeds meer te weten over de nieuwe serie. 

Generaties kinderen groeiden op met Tonke Dragts jeugdboek De brief voor de koning. De klassieker uit 1962 vertelt over de jonge schildknaap Tiuri die een belangrijke brief naar de koning moet brengen en onderweg beleeft hij met zijn vrienden allerlei avonturen. In 2013 kwam er eindelijk een Engelse vertaling uit en niet veel later maakte Netflix bekend dat de streamingdienst het boek ging verfilmen.

De opnames van deze bewerking vinden plaats in Nieuw-Zeeland en Praag, en Netflix heeft nu ook bekend gemaakt wie de hoofdrollen spelen. Nieuwkomer Amir Wilson speelt Tiuri, de rol van Lavinia wordt gespeeld door Ruby Serkis en Nathanael Saleh kruipt in de huid van Piak. Het is een internationale productie, maar er zit wel een Nederlands tintje aan. Yorick van Wageningen speelt namelijk koning Favian en Gijs Blom is prins Viridian. 

Het is nog niet bekend wanneer The Letter for the King op Netflix te zien is.

Article continues after the ad

Amir Wilson als Tiuri

Ruby Serkis, hier met vader Andy, als Lavinia

Nathanael Saleh als Piak

Yorick van Wageningen als koning Favian

Gijs Blom als prins Viridian

More content below the advertising