Onder de Engelstalige titel The Letter for the King wordt het klassieke jeugdboek van Tonke Dragt verfilmd door Netflix en we komen steeds meer te weten over de nieuwe serie. 

Generaties kinderen groeiden op met Tonke Dragts jeugdboek De brief voor de koning. De klassieker uit 1962 vertelt over de jonge schildknaap Tiuri die een belangrijke brief naar de koning moet brengen en onderweg beleeft hij met zijn vrienden allerlei avonturen. In 2013 kwam er eindelijk een Engelse vertaling uit en niet veel later maakte Netflix bekend dat de streamingdienst het boek ging verfilmen.

De opnames van deze bewerking vinden plaats in Nieuw-Zeeland en Praag, en Netflix heeft nu ook bekend gemaakt wie de hoofdrollen spelen. Nieuwkomer Amir Wilson speelt Tiuri, de rol van Lavinia wordt gespeeld door Ruby Serkis en Nathanael Saleh kruipt in de huid van Piak. Het is een internationale productie, maar er zit wel een Nederlands tintje aan. Yorick van Wageningen speelt namelijk koning Favian en Gijs Blom is prins Viridian. 

Het is nog niet bekend wanneer The Letter for the King op Netflix te zien is.

Amir Wilson als Tiuri

Ruby Serkis, hier met vader Andy, als Lavinia

Nathanael Saleh als Piak

Yorick van Wageningen als koning Favian

Gijs Blom als prins Viridian

We hebben veel rare filmpjes gezien op internet, maar dit slaat echt alles. De Peruaanse artiest Tongo heeft een cover gemaakt van Bohemian Rhapsody en we staan nog steeds met ons mond vol tanden.

De Peruaanse artiest Tongo is een ster in zijn eigen land en werd wereldberoemd op YouTube met zijn covers van Engelstalige hits. Is hij soms zo een getalenteerde zanger? Nope. Hij is zelfs heel slecht in Engels en dat is deels de 'charme' van zijn muziek. Alsof dat nog niet genoeg is, maakt hij er ook altijd een extreem amateuristische videoclip bij die niet meer gekost kan hebben dan wat kleingeld en een cadeaubon.

Na muziek van Linkin Park en The Beatles te hebben gecovered, is het nu de beurt aan Queen. Met een nepsnor doet hij zijn 'beste' Freddie Mercury imitatie en gooit hij er teksten uit als "Amyasa purboi", "Mama, yaskilama" en "Is dis de rial laif". En juist wanneer je denkt dat het niet gekker kan worden, gaat hij swingen met dansende ruimtewezens. 

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine.