Met Our Planet reis je langs de meest adembenemende plekken ter wereld… en daarvoor hoef je niet eens je luie stoel uit te komen!

Oceanen

Zoals de titel al een beetje weggeeft, brengt Our Planet onze planeet in al zijn fraaie (en minder fraaie) facetten in beeld. Niet minder 600 filmmakers filmden over een periode van vier jaar in maar liefst vijftig landen. De reis brengt ons dan ook van de diepste oceanen tot de hoogste bergtoppen. Daar zien we hoe de dieren alles op alles moeten zetten om te overleven. Maar er is gelukkig ook ruimte om te verleiden, te zingen, te vliegen en te spelen!

Article continues after the ad

 

Baanbrekend

Our Planet is gemaakt door Silverback Films, dezelfde productiemaatschappij die tekende voor baanbrekende BBC-docuseries als Planet Earth, The Blue Planet en Frozen Planet. Verwacht dus een oogstrelende reis langs de meest exotische wezens ter wereld. Als kers op de taart is deze achtdelige documentaireserie ingesproken door de heerlijk rustgevende stem van Sir David Attenborough.

Schokkend

Houd er echter wel rekening mee dat sommige beelden als behoorlijk schokkend kunnen worden ervaren. Our Planet toont namelijk ook de invloed van de mens op de natuur. Daaruit blijkt maar weer dat onze aanwezigheid enorme, vaak zelfs fatale gevolgen heeft voor de planten en dieren waarmee we deze planeet delen. En zo kijken we niet alleen naar de wilde dieren, maar uiteindelijk ook naar onszelf...

More content below the advertising