Amper twee jaar geleden bracht Disney een live action versie uit van The Jungle Book. Netflix komt nu met nóg een film over Mowgli maar deze is niet voor het hele gezin.

Mowgli: Legend of The Jungle is net zoals de Disney-films gebaseerd op het boek The Jungle Book, maar verwacht in deze duistere Netflix Original geen blije zingende dieren. De boekverfilming blijft trouw aan het originele verhaal, dat bestond uit meerdere korte verhalen, en bevat meer geweld en spannende momenten, die niet geschikt zijn voor jonge kijkers. Gelukkig zijn wel alle vertrouwde personages, zoals de beer Baloo en panter Bagheera, van de partij.

Mowgli: Legend of the Jungle zou eerst in 2016 uitkomen onder de titel Jungle Book: Origins maar in dat jaar kwam Disney met een eigen live action versie van The Jungle Book. De releasedatum van de film werd toen opgeschort en er werd ruim de tijd genomen om de special effects zo goed mogelijk te maken. Ondertussen werd de titel nog een paar keer veranderd en kocht Netflix de film waardoor hij niet meer in de bioscoop verschijnt maar gelijk thuis gekeken kan worden. 

Mowgli: Legend of the Jungle is vanaf 7 december te zien op Netflix

Article continues after the ad
More content below the advertising