Amper twee jaar geleden bracht Disney een live action versie uit van The Jungle Book. Netflix komt nu met nóg een film over Mowgli maar deze is niet voor het hele gezin.

Mowgli: Legend of The Jungle is net zoals de Disney-films gebaseerd op het boek The Jungle Book, maar verwacht in deze duistere Netflix Original geen blije zingende dieren. De boekverfilming blijft trouw aan het originele verhaal, dat bestond uit meerdere korte verhalen, en bevat meer geweld en spannende momenten, die niet geschikt zijn voor jonge kijkers. Gelukkig zijn wel alle vertrouwde personages, zoals de beer Baloo en panter Bagheera, van de partij.

Mowgli: Legend of the Jungle zou eerst in 2016 uitkomen onder de titel Jungle Book: Origins maar in dat jaar kwam Disney met een eigen live action versie van The Jungle Book. De releasedatum van de film werd toen opgeschort en er werd ruim de tijd genomen om de special effects zo goed mogelijk te maken. Ondertussen werd de titel nog een paar keer veranderd en kocht Netflix de film waardoor hij niet meer in de bioscoop verschijnt maar gelijk thuis gekeken kan worden. 

Mowgli: Legend of the Jungle is vanaf 7 december te zien op Netflix

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.