In de stemming voor een lekker vlotte actiefilm met een absolute topcast? Dan hoef je niet verder te zoeken dan Triple Frontier!

Drugsbaron

In Triple Frontier ontdekt Santiago ‘Pope’ Garcia via zijn werk als adviseur bij de Colombiaanse opsporingsdiensten waar de beruchtste drugsbaron van het land zich schuilhoudt. In plaats van zijn bazen in te lichten, benadert Pope zijn vrienden die met hem dienden in een elite-eenheid van het Amerikaanse leger. De drugscrimineel zou namelijk miljoenen aan contant geld in huis hebben. En daar hebben de oud-militairen wel oren naar! Voor deze clandestiene missie in de Zuid-Amerikaanse jungle besluiten de vrienden dan ook nog eenmaal de krachten te bundelen…

Article continues after the ad

Grimmig

Triple Frontier is een grimmige variant op heist-films als Ocean’s Eleven en Logan Lucky. Maar zoals dat gaat bij films in dit genre, komen de vrienden er al snel achter dat er een groot verschil zit tussen planning en praktijk. Triple Frontier zit dan ook vol onverwachte wendingen, die we hier natuurlijk niet gaan weggeven. Maar neem van ons aan dat regisseur J.C. Chandor (die eerder tekende voor het al even stoere A Most Violent Year) genoeg verrassingen in petto heeft om je twee uur lang op het puntje van je stoel te houden!

Testosteron

Maar de grootste troef van Triple Frontier is de sterrencast! Zo worden de mannelijke hoofdrollen vervuld door topacteurs als Ben Affleck (Argo), Oscar Isaac (Ex Machina), Pedro Pascal (Narcos) en Charlie Hunnam (Sons of Anarchy). Genoeg testosteron dus om vijf actiefilms mee te vullen! En zoals het hoort in dit soort machowerkjes, ontbreekt het gelukkig niet aan chemie tussen deze ijzervreters.

Mad Max

Opvallend is dat de film al bijna tien jaar in ontwikkeling is geweest voordat Netflix ermee aan de haal ging. In die periode waren ook acteurs als Tom Hardy (Mad Max: Fury Road) Channing Tatum (Magic Mike) en Mahersala Ali (True Detective) in beeld voor de hoofdrollen. We hadden graag gezien hoe dit charismatische drietal het er vanaf had gebracht, maar je hoort ons niet klagen. Zo mag Netflix ze vaker maken!

More content below the advertising