Heb je Undercover afgekeken en heb je zin in nog meer Belgische misdaad, kijk dan ook het intense misdaaddrama Rundskop.

De opgefokte veeboer Jacky Vanmarsenille wordt door een bevriende veearts gevraagd om hem te helpen bij een deal met de plaatselijke hormonenmaffia. Tijdens deze deal komt Jacky zijn jeugdvriend Diederik weer tegen en dit brengt veel nare herinneringen naar boven. Ondertussen werkt Diederik als informant voor de politie en moet hij de keuze maken of hij Jacky wel of niet in bescherming neemt. 

Article continues after the ad

Rundskop was de Belgische inzending voor de Oscars, maakte van Matthias Schoenaerts een wereldster en gaf regisseur Michaël R. Roskam de kans om in Hollywood te werken. Het Belgische misdaaddrama heeft een hele grote impact gehad, maar daar hebben we in Nederland weinig van mee gekregen, want in ons land flopte de film.

Undercover

Nu de Belgische misdaddserie Undercover een grote hit is op Netflix, raden wij je aan om Rundskop een tweede kans te geven. Het is een brute, intense film met een ijzersterk verhaal en Matthias Schoenaerts in de rol van zijn leven. Ook Frank Lammers komt nog even voorbij als louche Limburgse veearts. 

Rundskop duurt 123 minuten en staat op Netflix.

More content below the advertising