In 1919 geeft Thomas Shelby leiding aan zijn eigen misdaadfamilie en laat deze Peaky Blinders uitgroeien tot de meest beruchte gangsters van Engeland. 

Thomas Shelby, de keiharde leider van de Peaky Blinders, krijgt een gestolen kist vol militaire wapens in handen en ziet dit als dé kans om naam te maken als gangster. De Ierse inspecteur Campbell wordt naar Birmingham gestuurd om de wapens terug te vinden en het duurt niet lang voordat hij en Thomas het met elkaar aan de stok krijgen. 

Article continues after the ad

Echte mannen

Misdaadserie Peaky Blinders is pure testosteron. Een groepje stoere mannen knokt, drinkt, steelt, sekst, knokt nog wat meer en groeit uit tot de meest beruchte criminele bende van Engeland. Cillian Murphy draagt de serie als kille leider Thomas Shelby, maar ook de acteurs in de bijrollen krijgen de kans om te schitteren. Voeg daar nog een geweldige soundtrack vol rauwe rock & roll aan toe en je hebt een van de meest originele Britse misdaadseries in tijden.

Opvallend detail: het kapsel van Thomas Shelby is heel populair geworden door de serie, maar Cillian Murphy zelf vindt het verschrikkelijk.

Peaky Blinders bestaat uit vier seizoenen, een vijfde wordt nu gefilmd, en alle afleveringen zijn te zien op Netflix.

More content below the advertising