The Missing is een van de beste misdaad/dramaseries in tijden. Het verhaal over een vermist jongetje toont het verdriet van de ouders en het onderzoek van een gedreven rechercheur.

Wat begon als een leuke vakantie in Frankrijk eindigt in een verschrikkelijk drama wanneer de vijfjarige Oliver spoorloos verdwijnt. Zijn ouders Tony en Emily doen er alles aan om hem terug te vinden en worden geholpen door rechercheur Julien Baptiste. De jongen wordt echter niet gevonden en de relatie van Tony en Emily gaat langzaam kapot. Maar acht jaar later krijgt Tony opeens een aanwijzing waardoor hij samen met Baptiste nogmaals op zoek gaat naar de vermiste Oliver.

Article continues after the ad

Het slimme aan The Missing is dat het zich afspeelt in drie verschillende tijdsperiodes. Je krijgt daardoor antwoorden (Oliver werd tijdens de eerste zoektocht niet gevonden), maar deze antwoorden creëren ook weer nieuwe vragen (hoe kan het dat Oliver niet gevonden is?). De serie is onvoorspelbaar en zit vol slimme plotwendingen. Combineer dat met enkele topacteurs en je hebt een misdaadserie die je niet loslaat. En het tweede seizoen is zelfs nog beter!

The Missing bestaat uit twee seizoenen van ieder 8 afleveringen. Beide seizoenen, waarin twee verschillende vermissingen centraal staan, zijn te zien op Netflix.

More content below the advertising