Op de set van Man on the Moon gedroeg Jim Carrey zich als een eikel, maar daar had hij een goede reden voor. Hij vertelt daarover in Jim & Andy: The Great Beyond.

Komiek Andy Kaufman had een heel uniek gevoel voor humor. Hij creëerde ongemakkelijk situaties die helemaal niet grappig waren en daardoor juist grappig werden. Jim Carrey is een groot bewonderaar van hem en toen hij de kans kreeg om zijn idool te spelen in de film Man on the Moon pakte hij de kans met beide handen aan. Hij transformeerde tot Andy en besloot allerlei ongemakkelijke situaties te creëren op de filmset. Carrey gedroeg zich als een eikel, maakte ruzie met iedereen en zette de toekomst van de film op het spel. 

Imago

Tijdens de opnames was er ook een cameraploeg aanwezig om een documentaire over de film te maken. Toen de filmstudio die beelden zag, werd er besloten om het imago van Jim Carrey te beschermen door de opnames in een kluis te stoppen en er nooit meer over te praten. De verhalen over Jim als Andy gingen wel rond en iedereen was nieuwsgierig naar de beelden. In de documentaire Jim & Andy: The Great Beyond zijn die opnames voor het eerst te zien en Jim vertelt waarom hij zich zó heeft misdragen.

Article continues after the ad

Wij snappen wel waarom de studio de beelden niet eerder naar buiten bracht. Jim Carrey gaat ver in zijn rol als Andy en het is maar de vraag of Andy ook zo lastig was om mee samen te werken. De situatie lijkt helemaal uit de hand te lopen wanneer hij opduikt als dronken nachtclubzanger Tony Clifton.

Gestoord

De gestoorde acties van Carrey maken deze docu tot veel meer dan alleen een kijkje achter de schermen en het is soms alsof je kijkt naar een comedy, waarin alleen de komiek doorheeft dat het allemaal een grote grap is. Tussen de archiefbeelden door vertelt Jim Carrey hoe het was om in de huid van zijn idool te kruipen en hoe lastig het was om Andy daarna los te laten.

Jim & Andy: The Great Beyond is een documentaire van 93 minuten en staat op Netflix.

 

More content below the advertising