Het verhaal gaat dat Jamie Dornan zijn rol als Christian Grey te danken heeft aan de manier hoe hij een sexy seriemoordenaar speelde in The Fall.

Rechercheur Stella Gibson wordt naar Belfast gestuurd om onderzoek te doen naar een seriemoordenaar. De dader blijkt Paul Spector te zijn, een doodgewone huisvader, die 's nachts op zoek gaat naar vrouwen om te vermoorden. Stella komt Paul op het spoor, maar hij is haar steeds te slim af en zij moet gevaarlijke risico's nemen om hem op te kunnen pakken. 

Article continues after the ad

Het verhaal gaat dat Jamie Dornan zijn rol in Fifty Shades of Grey te danken heeft aan The Fall en wij snappen wel waarom. Paul Spector is geen standaard seriemoordenaar, maar een aantrekkelijke, lieve vader die zijn slachtoffers ook nog eens op de meest sensuele manier van kant maakt. 

Geweld tegen vrouwen

Dat zorgde wel voor controverse, want enkele critici vonden dat geweld tegen vrouwen in deze misdaadserie werd geromantiseerd. Toch wordt heel duidelijk gemaakt dat Spector een schurk is en de echte held van dit verhaal is de geniale Stella Gibson die voortreffelijk wordt neergezet door Gillian Anderson. 

The Fall bestaat uit drie seizoen en alle seizoenen staan op Netflix.

More content below the advertising