Deze documentaire over Robert Kennedy heeft meer weg van een spannende thriller dan het leven van een politicus.

Robert Kennedy stond altijd in de schaduw van zijn broer president John F. Kennedy en dat vond hij prima. Bobby, zoals hij werd genoemd door vrienden, wilde niet in de spotlights staan, maar de moord op JFK en de problemen in Amerika brachten hem in een positie waarin hij zich wel verkiesbaar moest stellen om iets te kunnen veranderen. Hij was een oprechte idealist en maakte net zoals zijn grote broer veel vijanden. Op 42-jarige leeftijd werd hij vermoord en verloor Amerika de beste president die ze nooit hebben gehad.

Article continues after the ad

In vier ijzersterke afleveringen, die een prachtig tijdsbeeld geven van de jaren '60, wordt het verhaal van Robert 'Bobby' Kennedy verteld. Dat is een verhaal vol politieke intriges, de Vietnamoorlog, rellen, moorden, armoede, verzet, maar ook een verhaal vol idealisme en hoop op een betere toekomst, daardoor vergeet je regelmatig dat je naar een documentaire kijkt, want weinig series zijn zo spannend en eindigen zo tragisch. 

Bobby Kennedy for President is een documentaireserie van een seizoen en bestaat uit vier afleveringen en is te zien op Netflix.

More content below the advertising