Mr. Frank Visser en Viktor Brand zijn het gouden duo uit Mr. Frank Visser doet uitspraak en vertellen in Veronica Magazine wat het geheim van hun chemie is. 

Op de vraag of Viktor Brand en Mr. Frank Visser een dag in elkaars schoenen zouden willen staan, wordt direct duidelijk hoe verschillend de mannen zijn. Viktor: "Ik zou helemaal niet geschikt zijn voor zo’n laatste oordeel, want ik kan me eindeloos in een ander inleven en ben nogal van het harmoniemodel. Daarom past de rol van mediator mij goed." Mr. Visser: “Ik zou graag een keer proberen om in de rol van Viktor te kruipen, maar ik weet zeker dat ik het heel moeilijk zou vinden, omdat ik al snel denk: wat een gezeur, dan timmer je er toch zelf een wandje tegenaan en is het probleem opgelost.”

Ondanks de verschillen mogen de twee elkaar erg graag en was er vanaf het begin een klik en de drang om mensen te helpen. Viktor: "We wilden allebei een  lichtvoetig programma, met als uitgangspunt rechtvaardigheid en het helpen van mensen. Want je hebt soms weleens een casus die de vraag oproept: goh, bestaan die mensen echt of zijn ze gecast?” Mr. Visser: “Maar ze bestaan echt. Het is een soort parallelle wereld, die een heleboel mensen niet kennen en ook liever niet willen zien.”

Tijdens het behandelen van de burenruzies krijgt Mr. Frank Visser allerlei scheldwoorden te horen en daar heeft hij helemaal geen problemen mee. "De scheldwoorden die voorbijkomen vereisen wel enige creatieve vermogens en dat vind ik altijd een pluspunt. Je kunt het er beter uitgooien, daar ben ik heel makkelijk in. Ze mogen niet wijzen en elkaar niet aanraken, maar elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, dus een beetje verbaal geweld sta ik toe. Het is net als met een scheidsrechter: je moet een wedstrijd ook niet doodfluiten.”

Article continues after the ad

Net zoals de kijker vraagt Viktor zich ook wel eens af waarom die ruziënde buren niet gewoon verhuizen. Viktor: “Als mensen in een huurhuis wonen en dus eventueel makkelijker zouden kunnen vertrekken, stel ik vaak de vraag: u bent hier zo ongelukkig, waarom verhuist u niet gewoon? Maar dan is het antwoord negen van de tien keer: ‘Ík? Laat de buren maar verkassen, ik zit hier al 32 jaar’.” Mr. Visser: “Als het oudere mensen zijn, zeg ik vaak dat het eigenlijk een wedstrijdje is geworden wie er het eerst doodgaat.”

Mr. Frank Visser doet uitspraak wordt wekelijks uitgezonden om 20:30 uur op SBS6.

More content below the advertising