"Wijzen of aanraken nee. Maar wat creatief verbaal geweld sta ik toe."

Mr. Frank Visser en Viktor Brand zijn het gouden duo uit Mr. Frank Visser doet uitspraak en vertellen in Veronica Magazine wat het geheim van hun chemie is. 

Op de vraag of Viktor Brand en Mr. Frank Visser een dag in elkaars schoenen zouden willen staan, wordt direct duidelijk hoe verschillend de mannen zijn. Viktor: "Ik zou helemaal niet geschikt zijn voor zo’n laatste oordeel, want ik kan me eindeloos in een ander inleven en ben nogal van het harmoniemodel. Daarom past de rol van mediator mij goed." Mr. Visser: “Ik zou graag een keer proberen om in de rol van Viktor te kruipen, maar ik weet zeker dat ik het heel moeilijk zou vinden, omdat ik al snel denk: wat een gezeur, dan timmer je er toch zelf een wandje tegenaan en is het probleem opgelost.”

Ondanks de verschillen mogen de twee elkaar erg graag en was er vanaf het begin een klik en de drang om mensen te helpen. Viktor: "We wilden allebei een  lichtvoetig programma, met als uitgangspunt rechtvaardigheid en het helpen van mensen. Want je hebt soms weleens een casus die de vraag oproept: goh, bestaan die mensen echt of zijn ze gecast?” Mr. Visser: “Maar ze bestaan echt. Het is een soort parallelle wereld, die een heleboel mensen niet kennen en ook liever niet willen zien.”

Tijdens het behandelen van de burenruzies krijgt Mr. Frank Visser allerlei scheldwoorden te horen en daar heeft hij helemaal geen problemen mee. "De scheldwoorden die voorbijkomen vereisen wel enige creatieve vermogens en dat vind ik altijd een pluspunt. Je kunt het er beter uitgooien, daar ben ik heel makkelijk in. Ze mogen niet wijzen en elkaar niet aanraken, maar elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, dus een beetje verbaal geweld sta ik toe. Het is net als met een scheidsrechter: je moet een wedstrijd ook niet doodfluiten.”

Net zoals de kijker vraagt Viktor zich ook wel eens af waarom die ruziënde buren niet gewoon verhuizen. Viktor: “Als mensen in een huurhuis wonen en dus eventueel makkelijker zouden kunnen vertrekken, stel ik vaak de vraag: u bent hier zo ongelukkig, waarom verhuist u niet gewoon? Maar dan is het antwoord negen van de tien keer: ‘Ík? Laat de buren maar verkassen, ik zit hier al 32 jaar’.” Mr. Visser: “Als het oudere mensen zijn, zeg ik vaak dat het eigenlijk een wedstrijdje is geworden wie er het eerst doodgaat.”

Mr. Frank Visser doet uitspraak wordt wekelijks uitgezonden om 20:30 uur op SBS6.

De 12 van Oldenheim hield meer dan een miljoen kijkers in de ban en ook al was het verhaal klaar na twaalf afleveringen, de spannende serie gaat gewoon door met een nieuw seizoen. 

Het was nooit de bedoeling dat De 12 van Oldenheim een tweede seizoen zou krijgen, maar het was zo een groot succes dat RTL wel gek zou zijn om niet door te gaan met de thrillerserie. Dat zorgde wel voor een klein probleempje. Het verhaal had namelijk een duidelijk begin en eind. In de eerste aflevering verdween een meisje en in de laatste aflevering werd uitgelegd wat er allemaal gebeurde. 

Deze maand starten de opnames van het tweede seizoen en dit wordt een compleet nieuw verhaal. In De 12 van Schouwendam gaat het plaatsje Schouwendam gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Sinds 1995 ontbreekt van een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen ieder spoor. Als op een dag een geheimzinnige man in het dorp verschijnt, brengt dat het verleden explosief tot leven. Wie is hij en wat heeft hij met de verdwijningen van destijds te maken?

De cast is in dit tweede seizoen ook helemaal anders. De hoofdrollen zijn voor Gijs Naber (Judas), Carine Crutzen (De zaak Menten) en Huub Stapel (Flikken Rotterdam). Ook Benja Bruijning (De mannen van dokter Anne), Fockeline Ouwekerk (Moordvrouw) en Meral Polat (De Luizenmoeder) hebben ook een rolletje in de serie.

De 12 van Schouwendam is dit najaar te zien bij Videoland en begin 2020 bij RTL4.

Spectaculair en stoer

Wanted had gemakkelijk een kloon kunnen worden van The Matrix, maar in handen van regisseur Bekmambetov is het een spektakelfilm met Angelina Jolie op haar stoerst. 

Wes is een ongelooflijke loser die op een dag wordt benaderd door de stoere Fox. Zij vertelt hem dat Wes' verdwenen vader lid was van een verbond van moordenaars. Wes heeft dezelfde bijzondere talenten en met de hulp van Fox ontwikkelt hij zijn bliksemsnelle reflexen en fenomenale behendigheid. Wanneer hij uitgroeit tot een getalenteerde killer ontdekt hij dat zijn collega's gevaarlijker zijn dan gedacht. 

Na The Matrix waren slow motion vuurgevechten opeens helemaal hot. Talloze films kopieerden de actie, maar niemand slaagde erin de sciencefictionklassieker te evenaren. Wanted is de uitzondering. Het simpele verhaal is een prima kapstok voor een bak overdonderende actie en spectaculaire special effects. Pluspunt: Angelina Jolie heeft er nog nooit zo stoer bijgelopen als in deze actiefilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.