"Wijzen of aanraken nee. Maar wat creatief verbaal geweld sta ik toe."

Mr. Frank Visser en Viktor Brand zijn het gouden duo uit Mr. Frank Visser doet uitspraak en vertellen in Veronica Magazine wat het geheim van hun chemie is. 

Op de vraag of Viktor Brand en Mr. Frank Visser een dag in elkaars schoenen zouden willen staan, wordt direct duidelijk hoe verschillend de mannen zijn. Viktor: "Ik zou helemaal niet geschikt zijn voor zo’n laatste oordeel, want ik kan me eindeloos in een ander inleven en ben nogal van het harmoniemodel. Daarom past de rol van mediator mij goed." Mr. Visser: “Ik zou graag een keer proberen om in de rol van Viktor te kruipen, maar ik weet zeker dat ik het heel moeilijk zou vinden, omdat ik al snel denk: wat een gezeur, dan timmer je er toch zelf een wandje tegenaan en is het probleem opgelost.”

Ondanks de verschillen mogen de twee elkaar erg graag en was er vanaf het begin een klik en de drang om mensen te helpen. Viktor: "We wilden allebei een  lichtvoetig programma, met als uitgangspunt rechtvaardigheid en het helpen van mensen. Want je hebt soms weleens een casus die de vraag oproept: goh, bestaan die mensen echt of zijn ze gecast?” Mr. Visser: “Maar ze bestaan echt. Het is een soort parallelle wereld, die een heleboel mensen niet kennen en ook liever niet willen zien.”

Tijdens het behandelen van de burenruzies krijgt Mr. Frank Visser allerlei scheldwoorden te horen en daar heeft hij helemaal geen problemen mee. "De scheldwoorden die voorbijkomen vereisen wel enige creatieve vermogens en dat vind ik altijd een pluspunt. Je kunt het er beter uitgooien, daar ben ik heel makkelijk in. Ze mogen niet wijzen en elkaar niet aanraken, maar elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, dus een beetje verbaal geweld sta ik toe. Het is net als met een scheidsrechter: je moet een wedstrijd ook niet doodfluiten.”

Net zoals de kijker vraagt Viktor zich ook wel eens af waarom die ruziënde buren niet gewoon verhuizen. Viktor: “Als mensen in een huurhuis wonen en dus eventueel makkelijker zouden kunnen vertrekken, stel ik vaak de vraag: u bent hier zo ongelukkig, waarom verhuist u niet gewoon? Maar dan is het antwoord negen van de tien keer: ‘Ík? Laat de buren maar verkassen, ik zit hier al 32 jaar’.” Mr. Visser: “Als het oudere mensen zijn, zeg ik vaak dat het eigenlijk een wedstrijdje is geworden wie er het eerst doodgaat.”

Mr. Frank Visser doet uitspraak wordt wekelijks uitgezonden om 20:30 uur op SBS6.

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.