Dankzij een dosis humor en vlijmscherpe dialogen is de misdaadserie Killing Eve niet de zoveelste thriller over een spion die een aanslag moet voorkomen.

Op het eerste gezicht klinkt een verhaal over een geheime agente die een huurmoordenares moet tegenhouden niet bijster origineel, maar Killing Eve voegt er nog een dosis zwarte humor bovenop en is daardoor een van de beste misdaadseries van het moment. Sandra Oh, bekend van Grey's Anatomy, is heel sterk als agente Eve en nieuw talent Jodie Comer schittert als de dodelijke Villanelle. 

Article continues after the ad

In de messcherpe misdaadserie hunkert MI5-agente Eve naar wat meer spanning in haar leven. Haar wens komt uit wanneer ze een getuige moet beschermen en oog in oog komt te staan met de ongrijpbare huurmoordenares Villanelle. De twee vrouwen zijn aan elkaar gewaagd en raken door elkaar geobsedeerd, wat leidt tot een spannend kat-en-muisspel.

Killing Eve is vanaf vanavond iedere zondag te zien om 20:20 uur op NPO 3. Wil je gelijk alle afleveringen zien, dan kun je de complete serie alvast bekijken op NPO Start Plus

More content below the advertising