Het nieuwe jaar begint met een knallend seizoen van Luther. De keiharde rechercheur is terug en krijgt in dit vijfde seizoen een aantal harde klappen te verwerken.

Het leek er eventjes op dat er geen nieuw seizoen van Luther zou komen. In het derde seizoen gooide rechercheur John Luther zijn iconische jas weg en leek hij het geluk op te zoeken met de charmante seriemoordenares Alice Morgan. In het vierde seizoen ging het verhaal dat Alice vermoord was en om haar dood te onderzoeken keerde Luther met tegenzin terug bij de politie. 

Article continues after the ad

Zoals je in de laatste scène van de bovenstaande trailer kunt zien, is Alice Morgan nog springlevend. Hoe dit zit, is een van de mysteries waar Luther in dit vijfde seizoen mee te maken krijgt. Ondertussen moet hij ook een seriemoordenaar oppakken en dat doet hij op geheel eigen wijze, zonder zich al te druk te maken over de regels. Met zijn werkwijze heeft hij al veel vijanden gemaakt, zoals je kunt zien in deze preview van het nieuwe seizoen.

Het vijfde seizoen van Luther is vanavond te zien om 22:00 uur op BBC First. Tot en met 4 januari wordt dagelijks een nieuwe aflevering uitgezonden. 

More content below the advertising