John Shaft is een van de coolste speurneuzen. In de nieuwste film over de rechercheur komen drie generaties, waaronder Samuel L. Jackson, samen.

In 1971 was de actiefilm Shaft een trendsetter met zijn voornamelijk zwarte cast, de straattaal, de Oscar-winnende muziek van Isaac Hayes en de coole titelheld, gespeeld door Richard Roundtree. Die laatste maakte nog twee vervolgfilms, een tv-serie en was te zien in de spin-off Shaft (uit 2000) met Samuel L. Jackson als de coole titelheld. Jackson maakte van Shaft een bikkel met stijl, die zijn voorganger zowaar overtrof.

Nieuwe generatie Shaft

Inmiddels zijn we weer een generatie verder en mag Jessie T. Usher het vaandel overnemen. Hij speelt FBI-agent JJ Shaft, de zoon van Shaft Jr. (Jackson) en de kleinzoon van John Shaft Sr. (Roundtree). Als zijn beste vriend sterft onder verdachte omstandigheden, schakelt hij zijn illustere familieleden in om uit te vogelen wat er is gebeurd. Als we op de trailer en de regie van Tim Story (Ride Along) mogen afgaan, zorgt dat voor een hoop lol en actie.

Article continues after the ad

Shaft is te zien op Netflix.

More content below the advertising