Source
Foto: Dario en Misja

Voor de 6000ste aflevering van Goede tijden, slechte tijden reisde een deel van de cast naar Lapland en filmde in de bittere kou, wat zelfs volgens de Laplanders gekkenwerk was.

Tijdens het interview met Veronica Magazine begint Alkan 'Amir' Çöklü eindelijk weer wat gevoel in zijn bevroren tenen te krijgen. Voor de opnames van de 6000ste aflevering van GTST reisde hij met een groepje acteurs naar Lapland en daar was het maar liefst -33 graden. "De eerste dagen was ik alleen maar bezig met mijn tenen. Alles heb ik geprobeerd: met lucht ertussen, één sok, twee sokken, vier sokken. Op de vijfde dag heb ik geaccepteerd dat ze nooit warm zouden worden, en vanaf toen ging het."

Gekkenwerk

Melissa 'Sjors' Drost was op dat moment op vakantie in Zuid-Afrika en is blij dat ze warmer zat. "Ik heb echt respect voor hen, want het is bijna niet te doen om in die kou te werken. Zelfs de Laplanders zeiden dat het gekkenwerk was. De mensen die daar wonen, komen amper buiten met deze temperaturen. Zij stonden met bevroren wimpers te filmen. De opnameleider heeft nog steeds geen gevoel in zijn tenen. Het kan nog maanden duren voordat het terugkomt. Wat dat betreft ben ik helemaal niet jaloers dat ik niet mee was. Echt bikkels man, ze hebben dat tien dagen lang gedaan."

Article continues after the ad

Stoer

De opnames waren zwaar, maar het resultaat mag er zijn. Alkan: "Het waren tien heftige dagen, maar het gaf extra voldoening dat we mooie dingen gedraaid hebben." Melissa: "De beelden gaan echt magisch zijn, maar de kijker zal niet in de gaten hebben door wat voor een hel de crew is gegaan." De twee hebben in het echt ook een relatie en Melissa is erg trots op haar vriend. "Alkan zat in elke scène, dus hij moest constant de kou in. Iedereen is apart van elkaar naar me toe gekomen om te zeggen hoe stoer mijn man was." 

Minifilm

Als je benieuwd bent naar de bijzondere opnames, maar nog nooit een aflevering van de soap hebt gezien, is dat geen probleem. Melissa: "Het is een minifilm van een uur met prachtige beelden uit Lapland, die aansluit op de verhaallijn van GTST, maar die je ook kunt kijken als je de afleveringen of zelfs seizoenen ervoor hebt gemist." Alkan: "Een leek zal alles snappen."

De 6000ste aflevering van Goede tijden, slechte tijden is op vrijdag 5 april te zien om 20:00 uur op RTL 4.

More content below the advertising