Miljuschka Witzenhausen op dekens in Veronica Magazine
Source
Foto: Stef Nagel

Miljuschka Witzenhausen plaatst niet zomaar halfnaakte foto's op haar Instagram, zij wil vrouwen laten zien dat een lichaam niet perfect hoeft te zijn.

Het is geen geheim dat Miljuschka van lekker eten houdt en dat ze daardoor niet het lijf heeft van een Doutzen Kroes vindt ze geen enkel probleem. Wat ze wel problematisch vindt, is dat haar lichaam in de modewereld omschreven wordt als 'plussize'. Door eerlijke foto's van zichzelf te plaatsen op Instagram hoopt ze dat vrouwen hun eigen imperfecties meer gaan waarderen. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het is mooi weer. Meivakantie breekt aan. Quarantaine kilos zijn er bij iedereen. Mijn inbox ontploft over welke bikinis goed werken voor mijn lichaam. Onzekerheid is weer voelbaar in de lucht omdat velen weer vrezen om straks in een bikini rond te lopen. Dus het leek me wel weer een goed moment voor een #eerlijkefoto Het overgrote beeld wat we voorgeschoteld krijgen op insta is namelijk niet haalbaar voor velen ook niet voor mij. Omdat je genetisch een ander lijf hebt. Omdat je ervoor kiest om te genieten ipv constant op te letten en te lijnen. Omdat je geen 16 meer bent. Omdat je het leven leeft naar jouw inzicht en maatstaaf. Maar samen kunnen we deze balans veranderen. Wees trots op jezelf. Maak foto’s op het strand dit jaar. Verschuil je niet achter een tas, doek of maak alleen een foto van de kinderen. Herinneringen leven langer als je het vast legt. Als je dus niet op de foto staat was je er op de lange termijn gevoelsmatig niet bij. Ik zou het echt te gek vinden als we weer samen een stroom van #eerlijkefoto kunnen creëeren. Dus post jouw #eerlijkefoto Zodat die foto’s het normale beeld word voor jou, mij, onze kids, partners etc. Geniet van je lijf, elkaar en het leven. Zeker in deze tijd realiseren we des te meer hoe belangrijk de normale kleine dingen in het leven zijn. Hoe zonde het is om je tijd te verdoen aan zelfhaat, jezelf af te zonderen vanwege onzekerheid en crash-diëten. Ik weet dat mijn foto’s op insta ook vaak verre van reëel zijn. Niet vanwege photoshop want daar ben ik op tegen. Filter nog tot daaraantoe. Maar vanwege het feit dat ik met een team werk. Maar wees bewust. Er is een heel leger voor nodig om me zo op de foto te krijgen. Make-up, styling en fotograaf. Dit is mijn duit in het zakje van de #eerlijkefoto LOVE YOURSELF😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Echte foto's

"Ik vind het jammer dat er zo veel beeld is dat niet echt is," vertelt ze in Veronica Magazine. "Van die ‘gemaakte’ foto’s. Ik vind het belangrijk dat we de echte wereld te zien krijgen, dus echte foto’s. Uiteindelijk worden we allemaal voller, rimpeliger en krijgen we cellulite. Maar dat is oké. Er zijn culturen waarin dat gevierd en geprezen wordt, maar in de westerse cultuur gaat dat toch iets anders. Ik weeg bijvoorbeeld 75 kilo en voel me daar senang bij, maar voor sommige mensen is dat uit den boze." 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eerlijke foto Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen. Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld. Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizzas en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker. Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond word. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit in een bubbel van irreëel beeld. Het summum voor de jeugd is nu beroemd en rijk te worden via social. Maar dat is vaak niet gebaseerd op talent maar op uiterlijk wat resulteert in een ingreepje hier en daar, dure merkkleding en photoshop. Dus wil ik je vragen om jouw eerlijke foto te delen. Zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld. Deel het aub met #eerlijkefoto zodat ik het kan zien en zichtbaar kan maken. SIDENOTE!! Ik weet dat ik eraan bijdraag doordat ik voor mijn werk vaak shoots heb waar ik extra mooi word gemaakt door een team. Maar it takes an army. Dat is niet reëel, niet het echte leven. Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn makeuploze hoofd rond.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

De poes van Miljoes

Om haar standpunt te maken, neemt Miljuschka foto's die weinig aan de verbeelding overlaten. "Om te laten zien hoe mijn lichaam eruitziet en dat dit een normaal lichaam is, moet je natuurlijk wel af en toe wat vlees showen. Het is gewoon de realiteit die ik laat zien." Al zal de presentatrice nooit álles tonen. "Ik heb niet voor niets nooit in de Playboy gestaan, want ik zeg altijd: ‘Mijn poes is voor Miljoes en voor niemand anders.’"

Article continues after the ad

Het complete interview met Miljuschka Witzenhausen staat in Veronica Magazine nummer 24.

More content below the advertising