De afgelopen weken is er een hoop gebeurd in Meerdijk. Daar blijft het niet bij; binnenkort verschijnt er een nieuwe personage dat de boel flink op komt schudden. 

Het wordt niet onder stoelen of banken geschoven dat veel Meerdijkers Aysen Baydar het liefst in een kliko zouden willen mieteren. Jammer genoeg voor Aysen komt er deze week nóg iemand bij. Billy de Palma, gespeeld door musicalster Lone van Roosendaal, is vanaf 6 november tijdelijk te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden

Billy de Palma is een keiharde zakenvrouw, die niet zomaar met zich laat sollen. In Meerdijk houdt Billy zich vooral bezig met de altijd vrolijke Ludo Sanders, die bezig is met schimmige kunsthandel. Daarnaast is ze veel samen in beeld te zien met Aysen, die zich weer in een of ander duister zaakje heeft gestort. Sinds we de Palma voor het eerst zagen in de promo, vragen wij ons al af wat ze gaat doen, maar het belooft niet veel goeds...

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag