De magische gouvernante Mary Poppins keert binnenkort terug, na een afwezigheid van ruim 50 jaar. Julie Andrews is vervangen door Emily Blunt, maar de vrolijke fratsen zijn nog nét zo fris als in 1964.

In Mary Poppins Returns keert de mysterieuze kinderoppas terug bij de Banks-family. De kinderen van toen zijn inmiddels volwassen en worstelen met het dagelijks leven. De vrouw van Michael (Ben Whishaw) is op jonge leeftijd overleden, waardoor hij in zijn eentje voor drie kinderen én de villa van de Banksen moet zorgen. Samen met Jack (Lin-Manuel Miranda), de leerling van schoorsteenveger Bert, gaat Mary aan het werk om de Banks-family andermaal te helpen.
 

De eerste Mary Poppins was een weergaloos succes voor Disney. De film was lange tijd de enige Disney-film die voor een ‘Best Picture’-Oscar werd genomineerd. Deze prijs liep de film mis, maar Julie Andrews won de prijs voor Beste Actrice. Daarnaast ontving Mary Poppins Oscars voor Beste Montage, Beste Lied, Beste Special Effects én Beste Filmmuziek.
 

Als Mary Poppins Returns op 19 december in première gaat, zullen de verwachtingen hooggespannen zijn. De eerste geluiden zijn in elk geval extreem positief!

Article continues after the ad
More content below the advertising