De magische gouvernante Mary Poppins keert binnenkort terug, na een afwezigheid van ruim 50 jaar. Julie Andrews is vervangen door Emily Blunt, maar de vrolijke fratsen zijn nog nét zo fris als in 1964.

In Mary Poppins Returns keert de mysterieuze kinderoppas terug bij de Banks-family. De kinderen van toen zijn inmiddels volwassen en worstelen met het dagelijks leven. De vrouw van Michael (Ben Whishaw) is op jonge leeftijd overleden, waardoor hij in zijn eentje voor drie kinderen én de villa van de Banksen moet zorgen. Samen met Jack (Lin-Manuel Miranda), de leerling van schoorsteenveger Bert, gaat Mary aan het werk om de Banks-family andermaal te helpen.
 

De eerste Mary Poppins was een weergaloos succes voor Disney. De film was lange tijd de enige Disney-film die voor een ‘Best Picture’-Oscar werd genomineerd. Deze prijs liep de film mis, maar Julie Andrews won de prijs voor Beste Actrice. Daarnaast ontving Mary Poppins Oscars voor Beste Montage, Beste Lied, Beste Special Effects én Beste Filmmuziek.
 

Als Mary Poppins Returns op 19 december in première gaat, zullen de verwachtingen hooggespannen zijn. De eerste geluiden zijn in elk geval extreem positief!

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.