Matthijs van Nieuwkerk
Source
Foto: Benjamin Kamps

Matthijs van Nieuwkerk heeft een nieuw contract getekend bij BNNVARA, maar stopt alsnog met DWDD en dat betekent ook het einde van het programma. 

Al een lange tijd gaat het gerucht dat Matthijs van Nieuwkerk zou stoppen met De wereld draait door en een overstap zou maken naar een commerciële omroep. Dat gerucht is deels uitgekomen. Van Nieuwkerk heeft namelijk een nieuw driejarig contract getekend bij BNNVARA, maar op vrijdag 27 maart presenteert hij voor het laatst DWDD.

Het roer om

De presentator wil na vijftien seizoenen van het dagelijks programma iets anders doen en gaat vanaf januari 2021 een reeks zaterdagavondprogramma's maken voor NPO 1. Matthijs van Nieuwkerk: "DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen. We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen."

Nieuw programma

Het vertrek van Matthijs van Nieuwkerk bij De wereld draait door houdt ook in dat het programma stopt. BNNVARA gaat van Nieuwkerk niet vervangen met iemand anders en is op dit moment druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw dagelijks programma voor de vooravond.

Article continues after the ad
More content below the advertising